Pasaulē
2021. gada 19. oktobris, 14:42

Austrāliju satriec četrgadīgas meitenītes pazušana no populāra piekrastes kempinga

Jauns.lv

Austrālijas policijai radušās "nopietnas bažas" par četrus gadus vecu meitenīti, kura aizvadītās nedēļas nogalē pazuda no attāla piekrastes kempinga, raksta BBC.

Kleo Smita pēdējo reizi redzēta sestdienas naktī, guļam savas ģimenes teltī populārajā kempingā "Quobba Blowholes" Austrālijas rietumkrastā. No rīta konstatēts, ka telts ieejas rāvējslēdzējs ir vaļā, bet meitenīte un viņas guļammaiss - pazuduši.

Šobrīd Austrālijā norisinās plaša meklēšanas operācija. Meklēšana notiek ūdenī, no gaisa transporta un ar droniem, bet brīžiem procesu apgrūtina sliktie laikapstākļi. Palīdz arī personas ar privātiem lidaparātiem.

Kleo māte Elija Smita vietējiem plašsaziņas līdzekļiem pastāstīja, ka viņas pēdējās dienas aizritējušas šausmās. "Mēs īsti neesam gulējuši," viņa sacīja emocionālā preses konferencē. "Visi mums jautā, kas mums vajadzīgs, bet viss, ko mums vajag, ir mūsu mazā meitiņa mājās. Sliktākais ir tas, ka mēs neko vairāk nevaram darīt. Tas nav atkarīgs no mums, tāpēc mēs jūtamies bezcerīgi un ārpus kontroles."

foto: EPA/Scanpix
Kleo Smita pēdējo reizi redzēta sestdienas naktī, guļam savas ģimenes teltī populārajā kempingā "Quobba Blowholes" Austrālijas rietumkrastā.

Elija Smita pastāstīja, ka viņa Kleo nolikusi gulēt piektdien pēc vakariņām. Pus divos naktī meitenīte piecēlusies un pajautājusi mātei glāzi ūdens. Kleo gulējusi uz piepūšamā matrača blakus jaunākās māsas gultiņai ģimenes telts atsevišķā nodalījumā. To, ka telts ir atvērta, māte ieraudzījusi 6 no rīta, kad devusies barot jaunāko meitu.

"Mēs devāmies meklēt, staigājām ap telti un pārliecinājāmies, ka viņas tur nav. Tad mēs iekāpām mašīnā un sākām braukāt apkārt. Mēs sapratām, ka mums jāzvana policijai, jo viņa bija pazudusi," pastāstīja Elija. Māte netic, ka meita varētu būt izgājusi no telts pati.

Meitenītes pazušana ir piesaistījusi valstiska mēroga uzmanību.

Varas iestādes nav atklājušas nekādu informāciju par to, kas, viņuprāt, noticis ar meiteni, taču paziņojušas, ka turpina rūpīgu izmeklēšanu un nepametīs bez ievērības nevienu pavedienu.

Šobrīd meklēšana tiek koncentrēta uz piekrastes teritoriju. Pazušanas brīdī meitene bija ģērbusies rozā krāsas pidžamā, pazudis arī sarkanmelns guļammaiss, kurā meitenīte gulēja.

foto: EPA/Scanpix
Kleo Smita pēdējo reizi redzēta sestdienas naktī, guļam savas ģimenes teltī populārajā kempingā "Quobba Blowholes" Austrālijas rietumkrastā.

Otrdienas rītā reģionālais inspektors Džons Mandejs televīzijas raidījumā "Sunrise" pastāstīja, ka izmeklētāji neizslēdz iespēju, ka Kleo varētu būt "paņemta un izvesta no teritorijas". Kempinga teritorijā notikušā laikā bijis daudz cilvēku, un policija pārbaudot katru, kurš tur uzturējies piektdienas vakarā.