Baltkrievijas VDK ziņo, ka uzbrukumā Minskā nogalināti divi cilvēki. Soctīklos parādās aizdomīgs video no apšaudes
Pasaulē
2021. gada 28. septembris, 23:52

Baltkrievijas VDK ziņo, ka uzbrukumā Minskā nogalināti divi cilvēki. Soctīklos parādās aizdomīgs video no apšaudes

Jauns.lv

Sociālā tīkla "Twitter" profilā "FreeBelarusLat" publicēts video ar norādi, ka šovakar kādā dzīvoklī Minskā notikusi apšaude, kuras rezultātā miruši divi cilvēki. Viens no tiem Baltkrievijas Valsts drošības komitejas darbinieks, bet otrs - IT speciālists.

"Twitter" tiek ziņots, ka Baltkrievijas Valsts drošības komitejas cilvēki, "apsekojot adreses", uzlauzuši kāda dzīvokļa durvis, bet dzīvoklī esošais IT uzņēmuma "EPAM System" darbinieks Andrejs Zelcers izšāvis uz drošībnieku, kurš no ievainojumiem miris. Arī Zelcers ticis nogalināts.

Par incidentu savā mājas lapā paziņojusi arī Baltkrievijas Valsts drošības komiteja (VDK). Tās ziņojumā tikmēr tiek norādīts, ka drošībnieki rīkojuši specoperācijas, kuru laikā tika pārbaudīti dzīvokļi, kuros varēja atrasties personas, kuras iesaistītas teroristiskās darbībās. Baltkrievijas Valsts drošības komiteja apgalvo, ka vienā no dzīvokļiem bijis īpaši bīstams noziedznieks.

"Telegram" kanāls "Nexta" vēsta, ka nogalinātajam bija 32 gadi un viņš strādājis uzņēmumā "EPAM Systems".

Publicētajā video redzams, kā vairāki cilvēki klauvē pie dzīvokļa durvīm un saka: "Milicija, atveriet durvis", bet pēc tam sāk tās uzlauzt. Video redzams, ka dzīvoklī atrodas vīrietis ar ieroci un sievete, kura filmē viņu ar telefona kameru.

Kad drošībnieki ielaužas dzīvoklī, sākas apšaude. "Twitter" lietotāja Natālija Žogole pie video pievienojusi komentāru, kas vēsta: "Par montāžu daudz jautājumu, bet ir divi līķi. VDK darbinieks un pretinieks nogalināti. Baltkrievijas 2021. gada reālijas."