foto: AFP/Scanpix
FOTO: talibi Afganistānas pilsētas laukumos izkāruši līķus
Pasaulē
2021. gada 25. septembris, 20:42

FOTO: talibi Afganistānas pilsētas laukumos izkāruši līķus

Jauns.lv

Tiek ziņots, ka talibi Afganistānas pilsētā Herātā par brīdinājumu citiem pakāruši četrus iespējamos nolaupītāju līķus, vēsta "BBC News".

Baisā aina parādījusies dienu vēlāk, kad talibu amatpersona brīdināja, ka tiks atsākti tādi sodi kā nāvessods un amputācijas. Vīrieši nogalināti apšaudes laikā pēc tam, kad viņi, iespējams, sagūstījuši kādu uzņēmēju un viņa dēlu, pavēstīja kāda vietējā amatpersona.

Ziņu aģentūrai AP ziņots, ka uz ceļamkrāna pilsētas centrā pakārts līķis. Vietējais veikalnieks Vazīrs Ahmads Sedigi aģentūrai pastāstīja, ka uz laukuma atvesti četri līķi, viens pakārts, bet pārējie pārvietoti uz citiem pilsētas skvēriem.

foto: AFP/Scanpix

Talibu kaujinieki esot izsekojuši iespējamos nolaupītājus un nogalinājuši viņus apšaudē, vietējos plašsaziņas līdzekļos citēts Herātas gubernatora vietnieks.

"Mēs pakārām viņu līķus Herātas laukumos par brīdinājumu pārējiem nolaupītājiem," sacījusi amatpersona. "BBC News" nav neatkarīga apstiprinājuma par apstākļiem, kādos vīrieši nogalināti.

Tomēr sociālajos medijos redzami kadri ar asiņainiem līķiem kravas automašīnā. Citā video redzams pie ceļamkrāna pakārts vīrietis ar zīmi uz krūtīm: "Nolaupītāji tiks sodīti šādi."

Kopš  nākšanas pie varas 15. augustā talibi solīja maigāku valdīšanas veidu nekā pirms tam. Taču jau saņemti neskaitāmi ziņojumi par cilvēktiesību pārkāpumiem visā valstī.

Talibu reliģiskās policijas bijušais vadītājs, kurš šobrīd atbild par cietumiem, ceturtdien paziņoja, ka Afganistānā atsāksies tādi galējie sodi, kā, piemēram, nāvessoda izpilde un amputācija, jo tie "nepieciešami drošībai".