Pasaulē
2021. gada 21. septembris, 10:35

Jaunzēlandē arestē divus vīriešus par nelegālu “KFC” vistiņu iegādāšanos

Jauns.lv

Jaunzēlandē divi vīrieši tika arestēti, jo to mašīnā tika atrasta ātrās ēdināšanas restorāna “KFC” spaiņi ar vistiņām, kā arī 100 000 Jaunzēlandes dolāru (aptuveni 60 000 eiro) skaidrā naudā, vēsta “The Guardian”.

Jaunzēlandes policija aizturējusi divus vīriešus, kuru automašīnas bagāžniekā tika atrasti vairāki iepakojumi ar restorāna “KFC” ēdienu un vairāk kā 100 000 Jaunzēlandes dolāru skaidrā naudā. Vīrieši mēģināja šķērsot robežu uz Oklendas pašvaldību, neraugoties uz valstī noteiktajiem stingrajiem ierobežojumiem.

Jaunzēlandē, jo īpaši Oklendas pašvaldībā, jau mēnesi ir noteikti strikti Covid-19 ierobežojumi, kas aizliedz restorānu darbību, tai skaitā ēdiena izsniegšanu līdzņemšanai. Šādā vidē, ātrās ēdināšanas pārtika ieņem augstas vērtības nelegālas vielas statusu.

Pēc šī incidenta, kāds policijas pārstāvis skaidroja situāciju "The Guardian": “Policisti pamanīja aizdomīga izskata transportlīdzekli, kas brauca pa grantētu ceļu, un, ieraudzījuši policijas automašīnu, tas apgriezies pretējā braukšanas virzienā un centies izvairīties no policijas.”

Pārbaudot policijas uzņemtās fotogrāfijas, tika konstatēti vismaz trīs spainīši ar vistu spārniem, 10 iepakojumi ar salātiem un nenosakāms daudzums frī kartupeļu.

Lai gan notikums atgādina sižetu no kādas komēdijas, patiesībā tas ir nopietns Jaunzēlandes “lokdauna” pārkāpums. Ja tiek neievēroti ierobežojumi, kas pasargā sabiedrības veselību no Covid-19 vīrusa, personām var piemērot cietumsodu līdz sešiem mēnešiem vai naudas sodu līdz 4000 Jaunzēlandes dolāru (apmēram 2400 eiro).

Aizvadītajā nedēļā kāds vīrietis nonāca policijas iecirknī, jo viņš sociālajos tīklos bija ievietojis video, kurā šķērso Oklendas pašvaldības robežu, meklējot kādu ātrās ēdināšanas “McDonald’s” restorānu.