foto: LETA
Aizdomas par izvarošanu uz "Tallink" kuģa: pēc konflikta starp 20 cilvēkiem policija Stokholmā arestē pasažieri
Ilustratīvs attēls.
Pasaulē
2021. gada 6. septembris, 19:43

Aizdomas par izvarošanu uz "Tallink" kuģa: pēc konflikta starp 20 cilvēkiem policija Stokholmā arestē pasažieri

Jauns.lv

Kruīzs no Turku uz Stokholmu un atpakaļ uz kuģa "Baltic Princess" aizvadīts neparasti saspringtā vidē: uz borta starp divām kompānijām izcēlies konflikts un Zviedrijas policija Stokholmā arestējusi vienu aizdomās turamo, vēsta "Postimees".

Somijas policija tāpat saņēmusi ziņu par seksuālu uzmākšanos. "Tallink Silja" preses sekretāre Marika Neida informēja laikrakstu "Iltalehti", ka viens cilvēks, kurš devās kruīzā no Somijas, apcietināts Stokholmā, un Zviedrijas policija ierosinājusi krimināllietu par iespējamu izvarošanu.

Somijas policija saistībā ar sestdienas kruīzu tāpat saņēmusi ziņu par noziegumu, kas saistīts ar seksuālu uzmākšanos. Paziņojums par noziegumu, kas iesniegts Somijas policijai, nav saistīts ar lietu, ko izmeklē zviedru policija.

Pēc Neidas teiktā, saspringto atmosfēru uz kuģa izraisījušas divas kompānijas, kopumā divdesmit cilvēki, starp kuriem izcēlās konflikts.

Notikumi saasinājās 23 stundu laikā, kad apkalpei un apsargiem nācās izšķirt divas naidīgi noskaņotas cilvēku grupas. Pēc Neidas vārdiem, personālam izdevās izlīdzināt situāciju, un incidenta rezultātā neviens necieta.

Tobrīd uz kuģa klāja atradās aptuveni 500 cilvēku. Atpakaļceļā uz Turku prāmis uzņēma uz borta vēl 300 pasažierus no Mariehamnas.

Tēmas