foto: VIA REUTERS
Kuģis, kas martā nobloķēja Suecas kanālu, mēģina vēlreiz
"Ever Given" mēģina vēlreiz šķērsot Suecas kanālu
Pasaulē
2021. gada 20. augusts, 22:44

Kuģis, kas martā nobloķēja Suecas kanālu, mēģina vēlreiz

Jauns.lv

Konteinerkuģis "Ever Given", kas šī gada martā nokļuva pasaules ziņu virsrakstos pēc tam, kad uz vairākām dienām pilnībā nobloķēja satiksmi tirdzniecībai svarīgajā Suecas kanālā, devies šai ceļā vēlreiz.

Kuģis ceturtdienas vakarā bija atgriezies Ēģiptes ostā Portsaīdā pēc tam, kad beidzot tika panākta vienošanās strīdā par Suecas kanāla bloķēšanu. Kopš marta varasiestādes Japānas uzņēmuma "Shoei Kisen Kaisha" konteinerkuģim bija uzlikušas arestu, kas jūlijā atcelts.

Piektdien kuģis zem Panamas karoga sāka šķērsot kanālu divu velkoņu pavadībā. Sākotnējā informācija liecina, ka kuģis veiksmīgi sācis ceļu Suecas kanālā, virzoties uz Sarkanās jūras pusi.

foto: VIA REUTERS
"Ever Given" mēģina vēlreiz šķērsot Suecas kanālu

Kā ziņots, ar Panamas karogu kuģojošais 400 metrus garais un 59 metrus platais kuģis "Ever Given", kura operators ir Taivānas kompānija "Evergreen Marine", 23.martā sliktos laikapstākļos sagriezās sāniski un iestrēga, pilnībā apturot kuģošanu Suecas kanālā.

No satelīta un dzīvē: Suecas kanālu aizšķērsojis milzīgs konteinerkuģis

Milzīgs konteinerkuģis uzskrējis uz sēkļa Suecas kanālā, kad vēja brāzma novirzījusi to no kursa, bloķējot kuģu satiksmi vienā no pasaules ...

gallery icon

29.martā to izdevās novikt no sēkļa.

Ēģiptes varasiestādes arestu "Ever Given" noteica aprīlī un "Shoei Kisen Kaisha" pieprasīja kompensāciju 916 miljonu dolāru apmērā, kas vēlāk tika samazināta līdz 550 miljoniem dolāru.

"Shoei Kisen Kaisha" sīkāku informāciju par panākto vienošanos ar Suecas kanāla pārvaldi gan neatklāj.