Publiskoti iepriekš neredzēti attēli, kas darījās Baltā nama iekšienē traģiskajā 9/11. FOTO
Vēsturiskos attēlos, kas notika Baltā nama bunkurā teroraktu dienā, publiskojis ASV Nacionālais arhīvs.
Pasaulē
2015. gada 25. jūlijs, 12:41

Publiskoti iepriekš neredzēti attēli, kas darījās Baltā nama iekšienē traģiskajā 9/11. FOTO

Jauns.lv

Tobrīd pulkstenis bija nedaudz pāri 9.no rīta, un prezidents Džordžs Bušs viesojās kādā bērnudārzā, kad viņam klāt pienāca cilvēks no komandas un pateica, ka Pasaules tirdzniecības centros ietriekušās lidmašīnas. Klajā nākuši fotoattēli, kas tobrīd notika ASV Baltajā namā un ko darīja valsts drošības dienesta cilvēki.

Pirmā lidmašīnas Ņujorkas Dvīņu torņos ietriecās 2001.gada 11.septembrī pulksten 8:46, otrā - 9:03 pēc vietējā laika. Toreizējais viceprezidents Diks Čeinijs atradās savā kabinetā un vēroja traģisko notikumu tiešraidi, bet vēlāk visa varas elite pārvietojās uz Baltā nama bunkuru, kurš spējīgs izturēt pat kodoluzbrukumu.

Uzņemtajos attēlos redzams, ka Čeinijs sasvīdis noņem brilles, bet Džordž Bušs tobrīd jau bija pārtraucis viesošanos pie mazajiem amerikāņiem Floridā un steidza uz Balto namu, kur ieradās pievakarē. Turpat jau atradās Drošības dienesta padomniece, vēlākā ASV valsts sekretāre Kondolīza Raisa, kas izskatījās ļoti norūpējusies. Prezidenta komanda gatavoja Bušu nācijas uzrunai, ko vēlā turpat bunkurā visi arī vēroja tiešraidē. Zināms, ka todien no bunkura tika veikti 183 telefonzvani, galvenokārt zvanīja Čeinijs.

Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmumi no MailOnline/Reuters/AFP/EPA/Vida Press