foto: EPA/Scanpix
"Man sāp acis!" Lietuvā izcēlušies nemieri vienā no migrantu centriem; pielietota arī asaru gāze
Pasaulē
2021. gada 3. augusts, 19:30

"Man sāp acis!" Lietuvā izcēlušies nemieri vienā no migrantu centriem; pielietota arī asaru gāze

Jauns.lv

Lietuvā nemieri izcēlušies vienā no aizturēšanas centriem, kurā izvietoti migranti, kas nelegāli šķērsojuši robežu no Baltkrievijas. Lai savaldītu situāciju, tika nosūtīti ievērojami policijas spēki, vēsta Latvijas Televīzijas "Dienas ziņas".

Skandējot: "Brīvību, brīvību", desmitiem Baltkrievijas robežu nelegāli šķērsojušo migrantu pirmdien Rudininku aizturēšanas centrā protestējuši pret uzturēšanas apstākļiem.

Arī Lietuvā pēdējās dienās kļuvis vēsāks un lietaināks. Naktī uz pirmdienu nometni piemeklēja spēcīgas lietavas, sagāžot migrantu teltis. Tas izsauca protestus, pieprasot centrā esošajiem ļaut viņiem nometni atstāt.

Uz turieni tika nosūtīts ievērojams skaits policistu, lai savaldītu situāciju un apturētu bēgšanas mēģinājumus. Tika izmantota arī asaru gāze.

foto: EPA/Scanpix

"Man sāp acis! Mēs viņiem teicām, ka esam miermīlīgi cilvēki, tikai vēlamies tikt ārā. Ja neesam jums vajadzīgi, ļaujiet mums doties uz citu valsti, bet viņi - nē," LTV teic viens no Rudininku aizturēšanas centrā esošajiem migrantiem.

Lietuvas robežsardzes dienests brīdina, ka kapacitāte uzņemt migrantus ir uz izsīkšanas robežas.

Tikmēr Iekšlietu ministrija publicējusi no helikoptera uzņemtu video kā pierādījumu, ka Baltkrievijas amatpersonas piedalās nelegālās migrācijas organizēšanā. Video redzams, kā lauka vidū uz priekšu dodas migrantu grupa. Redzams arī pavadošais automobilis, kādu izmanto Baltkrievijas robežsardze.