foto: Sergei Karpukhin/TASS/ Vida Press
Krievija izmeklē kara veterānu iespējamu apvainošanu Maskavas teātra iestudējumā
Skatītāji ierodas uz Maskavas teātri "Sovremeņņik", lai vērotu lugu "Pirmā maize".
Pasaulē
2021. gada 30. jūlijs, 11:43

Krievija izmeklē kara veterānu iespējamu apvainošanu Maskavas teātra iestudējumā

Jauns.lv / LETA

Krievijas Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Bastrikns licis veikt pārbaudi par kara veterānu iespējamu apvainošanu Maskavas teātra "Sovremeņņik" iestudējumā, teikts paziņojumā komitejas tīmekļa vietnē.

Paziņojumā konkrēts iestudējums nav minēts, bet Krievijas mediji pieļauj, ka runa ir par poļu režisora Benjamina Koca iestudēto Rinata Tašimova lugu "Pirmā maize", kurā galveno lomu atveido Lija Ahedžakova.

Kā teikts Izmeklēšanas komitejas paziņojumā, pārbaudes iemesls ir "sabiedrības pārstāvju iesniegumi un publikācijas medijos", bet "sabiedrības negatīvo reakciju izsaucis tas, ka vienā no izrādēm aktieri ne tikai izmanto nenormatīvo leksiku, bet, kā uzskata vairākas personas, apvaino Lielā tēvijas kara veterānus".

Organizācija "Krievijas virsnieki" vērsusies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu veikt pārbaudi saistībā ar šo iestudējumu, bet prokremliskā kustība SERB mēģinājusi izrādi izjaukt.

Veterāniem aizvainojošs licies iestudējuma galvenās varones monologs, norāda organizācija "Krievijas virsnieki".

Viņi arī sūdzējušies par pārmērīgu lamu vārdu lietošanas uz skatuves, kā arī "viendzimuma mīlas neslēptu propagandu" iestudējumā.

Organizācija lūgusi veikt izmaiņas iestudējumā.