foto: Scanpix.com
Žurnāliste Vācijā atlaista, jo nosmērējusi sevi ar dubļiem sižetā par plūdiem
39 gadus vecā žurnāliste Suzanna Oulena pēc incidenta atvainojusies, sakot, ka tā bija “smaga kļūda”.
Pasaulē
2021. gada 23. jūlijs, 15:03

Žurnāliste Vācijā atlaista, jo nosmērējusi sevi ar dubļiem sižetā par plūdiem

Jauns.lv

Žurnāliste Suzanna Oulena ziņu sižetā par traģiskajiem plūdiem, kas Centrāleiropā atņēmuši vairāk nekā 200 dzīvības, savu seju un drēbes nosmērējusi ar dubļiem, lai sižets izskatītos reālāks.

39 gadus vecā Oulena pēc incidenta atvainojusies, sakot, ka tā bija “smaga kļūda”.

Tieši pirms ziņu sižeta filmēšanas sākuma žurnāliste stāvējusi notikuma vietā ar saviem televīzijas kolēģiem un vienā brīdī noliekusies, ielikusi rokas peļķē un izsmērējusi dubļus uz savas sejas un apģērba. Kāds anonīms klātesošais to nofilmējis, un tas prasījis žurnālistei viņas darbu.

“Šāda žurnālistes rīcība klaji pārkāpj žurnālistikas principus un mūsu pašu standartus,” ceturtdien komentēja televīzijas RTL pārstāve. “Tādēļ mēs viņu atbrīvojām pirmdien, kad bijām uzzinājuši par notikušo.”

RTL ir viens no Vācijas vislielākajiem privātajiem televīzijas kanāliem.

Postošie plūdi Vācijā 2021. gada jūlijā

gallery icon
53

“Pirmdienas rītā plūdu skartajā zonā tieši pirms “Labrīt, Vācija” sižeta filmēšanas es pieļāvu smagu kļūdu,” savā “Instagram” raksta žurnāliste.

“Iepriekšējās dienās es biju palīdzējusi šajā reģionā, un tajā rītā, stāvot pavisam tīrā un sakoptā apģērbā kameras priekšā, es sajutu kaunu, jo ap mani atradās citi palīgspēki. Ilgi nedomājot, es sevi nosmērēju ar dubļiem.”

“Kā žurnālistei man nekad neko tādu nevajadzēja izdarīt. Kā cilvēks, kas sirds dziļumos jūt līdzi visiem cietušajiem, es to izdarīju. Es lūdzu piedošanu,” teikts Oulenas ierakstā.

“Labāk īstas un tīras drēbes, nekā viltus nosmērētas, kā influenceriem, kuri savas rokas ielikuši dubļos, lai tikai varētu uztaisīt stilīgu “Instagram” storiju,” turpināja žurnāliste. “Īstie palīgi ir tie, kas turēja savu muti ciet un neko par to nepublicēja. Īstie labdari ir tie, kas ziedoja, bet pēc tam čeku neielika soctīklos.”