foto: AFP/Scanpix
Pakistāna aizliedz "TikTok", jo tur atrodams "amorāls un piedauzīgs" saturs
Pakistānā nepilna gada laikā jau trešo reizi tiek apturēta lietotnes "TikTok" darbība.
Pasaulē
2021. gada 21. jūlijs, 13:49

Pakistāna aizliedz "TikTok", jo tur atrodams "amorāls un piedauzīgs" saturs

Jauns.lv / LETA

Pakistānas telekomunikāciju uzraudzības valsts struktūra trešdien pavēstīja, ka nepilna gada laikā jau trešo reizi tiek apturēta lietotnes "TikTok" darbība, lēmumu skaidrojot ar amorālu un piedauzīgu saturu šajā platformā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ķīnas uzņēmuma video koplietošanas platforma nav izpildījusi agrāko rīkojumu filtrēt "amorālu un piedauzīgu" saturu, kā arī nav dzēsusi nepiemērotu saturu , paziņojumā norādīja Pakistānas Telekomunikāciju pārvalde (PTA).

Kā atgādināja pārvalde, tā "TikTok" brīdinājusi, ka šāds saturs ir jāfiltrē, tomēr uzņēmums nav šīs norādes ievērojis.

Pakistāna pirmo reizi aizliedza "TikTok" pirms gada, izpildot tiesas lēmumu, kas tika pieņemts pēc sabiedrības sūdzībām par lietotnē ievietotām vulgaritātēm.

Aizliegums vēlāk tika atcelts, kā vēstīja mediji, pēc Ķīnas valdības diplomātiskās iejaukšanās un platformas solījumiem saturu filtrēt.

Pakistāna šī paša iemesla dēļ aizliegusi tiešraides straumēšanas platformu "Bigo Live", kā arī brīdinājusi video koplietošamas vietni  "YouTube", ka tai skatītājiem Pakistānā ir jābloķē "vulgaritāte un naida runa".

Arī iepazīšanās lietotne "Tinder" ir nobloķēta.

Kritiķi apgalvo, ka daži no šiem aizliegumiem un ierobežojumiem tiek īstenoti, lai tīmeklī apslāpētu pret valsts bruņoto spēku līderiem vērsto kritiku.

"YouTube" Pakistānā ieviesa lokalizētu versiju pēc 2012.gadā vairākus mēnešus ilgušā aizlieguma, kas tika noteikts, reaģējot uz protestiem pret daudzus musulmaņus aizvainojošu filmu par pravieti Muhamedu.

Kopš premjerministra Imrana Hana stāšanās amatā 2018.gadā cenzūra Pakistānā pastiprinājusies. Hana ievēlēšanu amatā aizēnojušas apsūdzības par armijas iejaukšanos.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās