foto: REUTERS/SCANPIX
Cihanouska nākamnedēļ tiksies ar Baltā nama amatpersonām
Baltkrievijas opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska ASV tiksies ar Baltā nama amatpersonām.
Pasaulē
2021. gada 17. jūlijs, 12:50

Cihanouska nākamnedēļ tiksies ar Baltā nama amatpersonām

Jauns.lv / LETA

Baltkrievijas opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska jaunnedēļ vizītes gaitā ASV tiksies ar Baltā nama amatpersonām, piektdien pavēstīja Savienoto Valstu administrācijas pārstāvis.

"Pasauli iedvesmo Baltkrievijas tauta, arī Baltkrievijas opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska, kas nežēlīgo represiju apstākļos viņu valstī drosmīgi turpina pieprasīt, lai viņu nostāja tiktu ņemta vērā," sacīja ASV amatpersona.

Svjatlana Cihanouska - opozīcijas kandidāte Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās

gallery icon
62

"Augstas Baltā nama amatpersonas ar lielu ieinteresētību gaida uz tikšanos ar Cihanouskas kundzi jaunnedēļ, kad viņa būs Vašingtonā. Savienotās Valstis ir kopā ar viņu un Baltkrievijas tautu un turpinās atbalstīt viņu demokrātiskos centienus," norādīja amatpersona.

Baltkrievijas autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko režīmam turpinot represijas pret opozīciju, piektdien 11 augstskolu studentiem tika piespriests cietumsods, bet 18 žurnālistu dzīvesvietās veiktas kratīšanas.

Cihanouska bija spiesta bēgt uz Lietuvu pēc 9.augustā notikušajām prezidenta vēlēšanām, par kuru uzvarētāju tika pasludināts Lukašenko. Tomēr opozīcija apsūdz režīmu plašā vēlēšanu rezultātu viltošanā un pieprasa Lukašenko atkāpšanos. Opozīcija par patieso vēlēšanu uzvarētāju uzskata Cihanousku.

Minskā pēc prezidenta vēlēšanām notiek masu protesti

Tūkstošiem cilvēku svētdienas vakarā izgāja galvaspilsētas Minskas ielās pēc oficiālās balsotāju aptaujas rezultātu izziņošanas, ka vēlēšanās ar teju 80% balsu ...

gallery icon
78

Pēc vēlēšanām Baltkrievijā sākās protesti pret Lukašenko režīmu, kas vēriena ziņā izvērtās par nepieredzēt plašu masu kustību.