foto: ZUMAPRESS.com
Izraēla un Dienvidkoreja vienojas par vakcīnu apmaiņu
Pasaulē
2021. gada 6. jūlijs, 23:53

Izraēla un Dienvidkoreja vienojas par vakcīnu apmaiņu

Jauns.lv / LETA

Izraēla otrdien vienojusies ar Dienvidkoreju par 700 000 Covid-19 vakcīnu devu apmaiņu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Izraēla nekavējoties nosūtīs Dienvidkorejai 700 000 uzņēmumu "Pfizer" un "BioNTech" ražotās vakcīnas devu, un nākamajos mēnešos saņems no Dienvidkorejas atpakaļ šādu pašu daudzumu.

Izraēla vienojās ar "Pfizer" un "BioNTech" par datu apmaiņu par vakcīnas ietekmi, tādēļ saņēma lielu daudzumu šīs vakcīnas devu uzreiz pēc tam, kad tā tika apstiprināta lietošanai.

Šis līgums palīdzēja Izraēlai ātri un efektīvi vakcinēt savus iedzīvotājus, taču raisījis bažas, ka atlikušajiem vakcīnas krājumiem var beigties derīguma termiņš.

Palestīniešu pašpārvalde pagājušajā mēnesī atcēla vienošanos, kas paredzēja miljoniem devu nosūtīšanu no Izraēlas krājumiem uz okupēto Rietumkrastu.

Palestīniešu pašpārvalde norādīja, ka devām drīz beigsies derīguma termiņš. Izraēla uzsvēra, ka tās joprojām ir pilnībā derīgas.

Pret Covid-19 ir vakcinējušies un vakcinācijas procesu pabeiguši vairāk nekā 80% Izraēlas pieaugušo iedzīvotāju, bet vīruss atkal sācis straujāk izplatīties. Varasiestādes bažījas, ka vīrusa delta jeb Indijas paveids var pielipt arī vakcinētiem cilvēkiem, izraisot vieglu saslimšanu ar Covid-19.