Dzīve Eiropā pēc Covid-19 ierobežojumu mīkstināšanas

Itālija ir atcēlusi prasību ievērot karantīnu tiem iebraucējiem no Eiropas Savienības (ES), Lielbritānijas un Izraēlas, kuriem Covid-19 tests ir negatīvs. ...

gallery icon
37
Pasaulē
2021. gada 1. jūlijs, 15:10

Eiropā atkal pieaug Covid-19 gadījumu skaits. PVO brīdina, ka iespējams jauns vīrusa vilnis

Jauns.lv / LETA

Pēc divu mēnešu lejupslīdes Eiropā atkal pieaug jauno Covid-19 gadījumu skaits, ceturtdien paziņojusi Pasaules Veselības organizācija (PVO), brīdinot, ka iespējams jauns vīrusa vilnis, "ja mēs nepaliksim disciplinēti".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Pagājušajā nedēļā gadījumu skaits pieauga par 10%, ko veicināja pastiprināta kontaktēšanās, ceļošana, pulcēšanās un sociālo ierobežojumu atvieglošana," sacīja PVO Eiropas reģiona direktors Hanss Klūge.

"PVO Eiropas reģionā būs jauns vilnis, ja vien mēs nepaliksim disciplinēti," viņš piebilda.

Klūge norādīja, ka arvien plašāk izplatās jaunā koronavīrusa delta jeb Indijas paveids, kas ātri aizstāj alfa jeb Lielbritānijas paveidu.

Eiropas Slimību un profilakses centra (ECDC) aplēses liecina, ka delta jeb Indijas paveids līdz augusta beigām var sastādīt 90% no Covid-19 gadījumiem Eiropas Savienībā (ES).

Arī Klūge pieļauj, ka delta jeb Indijas paveids līdz augustam var kļūt par dominējošo paveidu PVO Eiropas reģionā, ko veido 53 valstis un teritorijas.

Viņš norādīja, ka cilvēku vakcinēšana notiek ne tuvu tik raiti, cik nepieciešams, lai nodrošinātu nepieciešamo aizsardzību. Klūge sacīja, ka vidējais vakcīnu pārklājums PVO Eiropas reģionā ir 24%, un puse vecāka gadagājuma cilvēku un 40% veselības aprūpes darbinieku joprojām nav vakcinējušies.

"Tas ir nepieņemami, un tas ir tālu no rekomendētajiem 80% pieaugušo iedzīvotāju," sacīja Klūge.