Pērkona negaisa nodarītie postījumi Vācijas dienvidos

Vācijas dienvidus un rietumus pirmdienas vakarā skāris pērkona negaiss un spēcīgas lietavas, izraisot vairākus desmitus ceļu satiksmes negadījumu. Štutgartē vējš ...

gallery icon
Pasaulē
2021. gada 29. jūnijs, 12:36

Satrakojusies dabas stihija Vācijā plēš jumtus, gāž kokus un pārpludina ielas

Jauns.lv

Vācijas dienvidus un rietumus pirmdienas vakarā skāris pērkona negaiss un spēcīgas lietavas, izraisot vairākus desmitus ceļu satiksmes negadījumu.

Bavārijā pārplūduši vairāki ciemati, tostarp Mēmlingena pie Frankfurtes, kur ūdens un dubļi pārpludinājuši ielas un pagrabus.

Štutgartē vējš norāvis operas namam daļu jumtu un nogāzis vairākas statujas. Daļēji applūdusi operas skatuve. Vētras laikā operā notika izrāde, ko apmeklēja aptuveni 250 cilvēki, bet neviens cilvēks nav cietis.

foto: AP/Scanpix
Nolauzts koks pie Štutgartes operas nama.

Štutgartē glābšanas dienesti saņēmuši vairāk nekā 330 izsaukumus un vētras dēļ vairākas stundas tika traucēta vilciena satiksme. Ugunsdzēsējiem nācās novākt kritušos kokus no sliedēm.

Bādenē-Virtembergā, kur atrodas Štutgarte, kā arī Bavārijā un Hesenē lietus lijis sevišķi spēcīgi. Tur reģistrēti vairāki desmiti ceļu satiksmes negadījumu. Cik cilvēku cietuši šajos negadījumos, pagaidām vēl nav zināms.

Uz šosejām A3 un A48 reģistrēti septiņi negadījumi, kuros viens cilvēks guvis smagas traumas un trīs vieglākus ievainojumus.

Tēmas