foto: EPA/Scanpix
ASV progresīvie demokrāti aicina Baidenu sadarboties ar Putinu
ASV prezidents Džo Baidens.
Pasaulē
2021. gada 16. jūnijs, 11:04

ASV progresīvie demokrāti aicina Baidenu sadarboties ar Putinu

Jauns.lv / LETA

15 ASV kongresmeņi, kas pārstāv tā dēvētos progresīvos demokrātus, prezidenta Džo Baidena un viņu krievu kolēģa Vladimira Putina tikšanās priekšvakarā, aicinājuši Baltā nama saimnieku uz sadarbību ar Kremli virknē jautājumu, sākot ar bruņošanās kontroli un beidzot ar klimata izmaiņu ierobežošanu, vēsta ziņu vietne "Axios".

"Mēs ceram, ka šo sarunu laikā Jūs prioritāru uzmanību pievērsīsiet tam, kā ASV un Krievijas var sadarboties, lai mazinātu spriedzi strīdīgajās jomās un sadarbotos jomās, kam ir globāla nozīme," vietne citē vēstuli, ko parakstījuši progresīvie demokrāti ar Pārstāvju palātas locekli Pramilu Džajapalu priekšgalā.

"ASV un Krievijai kopā pieder vairāk nekā 90% pasaules kodolgalviņu. Mēs uzskatām, ka bruņots konflikts starp Krieviju un Savienotajām Valstīm kļūtu par katastrofu abām valstīm, Eiropai, mūsu sabiedrotajiem un visai pasaulei," norāda politiķi.

Kā ziņots, Baidena un Putina tikšanās notiek trešdien Ženēvā.

Iepriekš ASV kongresmeņi, kas pārstāv gan tradicionālos demokrātus, gan republikāņus, aicinājuši Baidenu būt stingram sarunās ar Putinu, īpaši jautājumā par kiberuzbrukumiem, kuros Vašingtona tur aizdomās Maskavu.