foto: Mikhail Metzel/TASS/Scanpix
"Nepazīstu un negribu pazīt" - Putins komentē "Ryanair" lidmašīnas sagrābšanu un Protaseviča aizturēšanu
Pasaulē
2021. gada 4. jūnijs, 22:58

"Nepazīstu un negribu pazīt" - Putins komentē "Ryanair" lidmašīnas sagrābšanu un Protaseviča aizturēšanu

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins Sanktpēterburgas starptautiskajā ekonomikas forumā paziņoja, ka nepazīst "Telegram" kanāla "Next" dibinātāju Romānu Protaseviču, vēsta ārvalstu prese.

"Kaut kāds Romāns Protasevičs! Es viņu nepazīstu un negribu pazīt. Lai viņš dara ko vēlas – cīnās ar Lukašenko režīmu," sacīja Putins.

Putins tāpat noliedza pieļāvumus par to, ka incidentā ar lidmašīnas "Ryanair" sagrābšanu iesaistīti krievu specdienesti, un paziņoja, ka nedomā vērēt to, kas notika ar lidmašīnu: "Ja godīgi, es to nezinu." 

"Es pat nevēlos šajā lietā ienīkt. Saprotiet, tas uz mums pilnībā neattiecas. Nevēlos vērtēt politiskos procesus, kas notiek Baltkrievijā," sacīja Putins.

Pēc viņa domām, labāk dot iespēju baltkrievu pusei pašai nesteidzoties tikt skaidrībā ar šo jautājumu: 

"Kā man paskaidroja pats Baltkrievijas prezidents, viņš neplānoja nekādas šāda veida opēracijas. Viņiem bija informācija par to, ka šis cilvēks ir uz borta. Jau pēc tam, kad viņš atradās Baltkrievijas teritorijā, internetā parādījās viņa fotogrāfijas." 

Minskā nosēdina "Ryanair" reisa Atēnas-Viļņa lidmašīnu

Lidsabiedrība "Ryanair" svētdien paziņoja, ka tās pasažieru lidmašīna ceļā no Atēnām uz Viļņu nosēdināta Minskas lidostā, jo no Baltkrievijas dispečeriem ...

gallery icon
15

Jau ziņots, ka Baltkrievija izsaukusi globālu sašutumu, 23. maijā piespiežot Minskā nosēsties lidsabiedrības "Ryanair" reisa Atēnas-Viļņa lidmašīnai, lai aizturētu baltkrievu opozīcijas žurnālistu Romānu Protaseviču.