Pasaulē
2021. gada 14. maijs, 04:42

Iegūti "dramatiski" pierādījumi Madelēnas pazušanas lietā

Jauns.lv

Izmeklētāji, kuri cenšas atrast bezvēsts pazudušo Madelēnu Makkenu, ieguvuši jaunus, "dramatiskus" pierādījumus pret galveno aizdomās turamo Kristianu Brekneru.

Viņš pašlaik atrodas ieslodzījumā Vācijā par 72 gadus vecas amerikānietes izvarošanu 2005.gadā un, kā tiek apgalvots, ballītes laikā atzinies draugam, ka "zina visu, kas noticis ar Madelēnu", vēsta "Metro.co.uk".

foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Bezvēsts pazudusī Madelēna Makkena.

Policijai joprojām nav pietiekami daudz pierādījumu, lai apsūdzētu 44 gadus veco Brekneru par trīs gadus vecās meitenītes nolaupīšanu, kura 2007.gada maijā pazuda no brīvdienu dzīvokļa "Praia da Luz" Portugālē. 

foto: AFP/Scanpix
Galvenais aizdomās turamais Kristians Brekners.

Vācijas prokurors Hanss Kristians Volters tagad izteicies, ka izmeklētāji saņēmuši daudzsološus, jaunus pierādījumus par Brekneru. Viņš izdevumam "The Sun" sacīja: "Mēs vēl risinām šo lietu un kaut kad nākotnē dalīsimies detaļās ar aizdomās turamo un viņa advokātu, bet tagad nav īstais laiks." 

"Es nevaru izpaust mums sniegto pierādījumu veidu. Tāda nav tiesu prakse, bet tas ir jauns, netiešs pierādījums, kas atbilst teorijai, ka atbildīgais ir viņš.

Madelēnas lieta: Vācijas policija netālu no Hanoveres turpina pārmeklēt zemes pleķi

Madelēnas Makkenas pazušanas lietas izmeklētāji Vācijā atraduši paslēptu pagrabu vietā, kur 2007. gadā, iespējams, dzīvojis aizdomās turamais Kristians Brekners, vēsta ...

gallery icon

Mēs vienmēr esam uzstājuši, ka cilvēks, kuru mēs identificējām kā galveno aizdomās turamo, ir cilvēks, kurš, mūsuprāt, pastrādājis šo noziegumu un mēs nemeklējam nevienu citu. Esmu optimistiski noskaņots, ka mēs atrisināsim šo lietu." 

Šomēnes mājaslapā "Atrast Madelēnu" meitenītes vecāki ierakstījuši, ka viņi "turas pie cerības, lai cik maza tā būtu", ka atkal ieraudzīs savu meitu. Šogad Madelēnai paliktu 18 gadi.