foto: Pixabay.com
Atpūtas laikā Ēģiptē miris divus gadus vecs Igaunijas pilsonis
Pasaulē
2021. gada 21. aprīlis, 11:04

Atpūtas laikā Ēģiptē miris divus gadus vecs Igaunijas pilsonis

Jauns.lv

Pēc saslimšanas Ēģiptē miris divus gadus vecs bērns no Igaunijas, bet vēl viena šīs ģimenes atvase atrodas slimnīcā, vēstī kaimiņvalsts izdevums "Postimees". 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saskaņā ar Igaunijas Veselības departamenta sniegto informāciju, divus gadus vecais bērns saslimis ģimenes atpūtas laikā Ēģiptē, bet otrs pirmsskolas vecuma  bērns pašlaik ārstējas slimnīcā Igaunijā.

Zināms, ka divgadīgais mazulis cieta no spēcīgas diarejas, un nāve iestājās tās seku dēļ. Tomēr testi Ēģiptē netika veikti, tāpēc nav zināms, ar ko tieši bērns saindējās. Tāpat nav zināms, vai mazais bija vakcinēts pret vīrusu izraisītām saslimšanām. Diagnozē, kas tika noteikta bērnam, teikts: vemšana un caureja, vēstī "Postimees". 

Igaunijas amatpersonas mudina cilvēkus būt uzmanīgiem, dodoties atpūtas ceļojumos uz jebkuru citu valsti. Īpaša piesardzība būtu jāievēro, dodoties uz trešajām valstīm. "Pašlaik mums nav uzticamas un aktuālas informācijas par galamērķa veselības aprūpes sistēmas spējām, un mēs nevaram garantēt, ka jūs saņemsiet nepieciešamo palīdzību savlaicīgi," brīdina atbildīgie. 

Departamentā arī uzsver, ka daudzās valstīs izplatās arī citas bīstamas infekciju slimības, ar kurām valstis nevar sekmīgi tikt galā Covid-19 pandēmijas dēļ.

Tas nozīmē, ka pastāv risks ārvalstīs saslimt arī ar citām slimībām, ne tikai Covid-19.