foto: REUTERS/SCANPIX
Kas notiek otrajā Covid-19 izpostītākajā valstī? Cerot uz pestīšanu, tūkstoši mērcējas Gangas upes ūdeņos
Pasaulē
2021. gada 12. aprīlis, 13:03

Kas notiek otrajā Covid-19 izpostītākajā valstī? Cerot uz pestīšanu, tūkstoši mērcējas Gangas upes ūdeņos

Jauns.lv

Desmitiem tūkstoši cilvēku Indijā pirmdien pulcējušies Utarakhandā, lai iegremdētos svētās Gangas upes ūdeņos, kamēr valsti turpina plosīt Covid-19. Hinduistu "Kumbh Mela" svētki norit dienās, kurās Indija koronavīrusa saslimstības skaitļos apsteigusi Brazīliju un ierindojusies otrajā vietā pasaulē uzreiz pēc ASV.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Hinduisti uzskata, ka peldēšanās upē šķīstīs viņu grēkus un nesīs pestīšanu.

Indieši cits pie cita mērcējas Gangas upē

Desmitiem tūkstoši cilvēku Indijā pirmdien pulcējušies Utarakhandā, lai iegremdētos svētās Gangas upes ūdeņos, kamēr valsti turpina plosīt Covid-19. Hinduistu ...

gallery icon
20

Parasti "Kumbh Mela" svētki norisinās trīs mēnešus un piesaista miljoniem ticīgo no Indijas un visas pasaules. Taču jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ šoreiz svētki norisinās 30 dienas.

Veselības eksperti iepriekš bija lūguši atcelt svētkus, taču valdība apgalvoja, ka tiks ievēroti visi drošības noteikumi. Tostarp norādīts, ka svētkos piedalīšoties tikai cilvēki ar negatīvu Covid-19 testu. Tomēr jau tagad atklājies, ka svētku laikā saslimuši daudz cilvēku, arī augstākie garīdznieki.

Policijas amatpersona ziņu aģentūrai ANI sacīja, ka ir ļoti grūti nodrošināt sociālo distancēšanos upes krastos. Retajam uz sejas redzama sejas maska.

Indijā aizvadītās diennakts laikā reģistrēti vairāk nekā 168 000 jauni Covid-19 gadījumi, līdz ar to Indija šinī rādītājā apsteigusi Brazīliju. Valstī kopš pandēmijas sākuma reģistrēti 13,5 miljoni inficēšanās gadījumu.

Neskatoties uz Covid-19 izplatību, Indijā svin hinduistu svētkus

gallery icon
27

Brazīlijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu reģistrēta kopumā 13,48 miljoniem cilvēku.

Indijā pēdējo septiņu dienu laikā reģistrēti vairāk nekā 873 000 jauni Covid-19 gadījumi, kas ir par 70% vairāk nekā iepriekšējās septiņās dienās, liecina AFP apkopotie dati.

Otrais Covid-19 vilnis radījis postījumus visā Indijā. No dažādām valsts daļām pienākušas ziņas par slimnīcu gultu un zāļu trūkumu.

Baisā realitāte Indijā koronavīrusa pandēmijas laikā

gallery icon
41

Līdz šim Indijā ir ievadīti vairāk nekā 100 miljoni Covid-19 vakcīnas devu, tomēr potēšanas temps ir jāpaātrina, lai vīrusa izplatīšanos palēninātu, norāda eksperti.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās