foto: Twitter @PaulADW
Parīzieši ceļ trauksmi! Reiz skaistā pilsēta kļuvusi par izgāztuvi
Mikroblogošanas vietnē "Twitter" vietējie iedzīvotāji dalās fotogrāfijās ar tēmturi "SaccageParis", demonstrējot, kādos atkritumos peld pilsēta.
Pasaulē
2021. gada 7. aprīlis, 06:35

Parīzieši ceļ trauksmi! Reiz skaistā pilsēta kļuvusi par izgāztuvi

Jauns.lv

Parīzes iedzīvotājus pamatīgi sadusmojis pilsētas priekšsēdētājas Annas Hidalgo darbs, jo kādreiz tik skaistā un sakoptā pilsēta nu pārvērtusies atkritumu kalnā.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" iedzīvotāji uzsākuši kampaņu ar tēmturi "SaccageParis", kas tulkojumā nozīmē Parīzes atkritumi. 

Parīzieši uzskata, ka Hidalgo ir atstājusi pilsētu pamestu novārtā. Tagad visdažādākajās fotogrāfijās ļaudis atrāda, kādā izgāztuvē esot spiesti dzīvot. 

Reiz skaistā Parīze peld atkritumos

gallery icon

Francijas galēji labējā līdere Marina Lepena uzslavējusi iedzīvotāju aktivitāti: "Bravo parīziešiem! Hidalgo komanda degradējusi mūsu skaisto pilsētu. Tās ir nacionālas ciešanas, kurām nevajadzētu atstāt vienaldzīgu nevienu". 

Hidalgo 2014. gadā kļuva par par pirmo Parīzes mēru - sievieti. Pērn ieguva otro pilnvaru termiņu, bet tagad ir pakļauta nopietnai kritikai par galvaspilsētas stāvokli.

Tikmēr amatpersonas norādījušas, ka šāda situācija radusies, jo par 10% samazināts sētnieku un ielu uzkopšanas darbinieku skaits.