foto: REUTERS/SCANPIX
Brazīlijā Covid-19 upuru skaits pārsniedz 300 000
Demonsranti Brazīlijā piemin Covid-19 upurus.
Pasaulē
2021. gada 25. marts, 13:12

Brazīlijā Covid-19 upuru skaits pārsniedz 300 000

Jauns.lv / LETA

Brazīlijā ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits trešdien pārsniedza 300 000, un Brazīlija šai ziņā ir otrajā vietā pasaulē aiz ASV.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Covid-19 upuru skaits Brazīlijā kopš pandēmijas sākuma ir pieaudzis līdz 300 685, un valstī arī apstiprināti 12,2 miljoni inficēšanās gadījumu ar jauno koronavīrusu, paziņoja Veselības ministrija. Arī pēc inficēšanās gadījumu skaita Brazīlija ir otrajā vietā pasaulē aiz ASV.

Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru pirms tam paziņoja, ka izveido krīzes komiteju cīņai pret pandēmiju. Prezidents mainījis savu kursu, pieaugot spiedienam uz viņu saistībā ar situāciju Covid-19 jomā, kuru viņš vairākkārt bija tiecies parādīt kā mazsvarīgu.

Brazīlijas attālo cilšu iedzīvotāji potējas pret Covid-19

Brazīlijai turpinot vakcinēt sabiedrību pret Covid-19, savas potes ir jāsaņem arī attālos ciematos dzīvojošiem Brazīlijas pamatiedzīvotājiem. Kā stāsta vairāku cilšu ...

gallery icon
22

Bolsonaru pēc tikšanās ar abu Kongresa palātu vadītājiem, Augstākās tiesas galveno tiesnesi, centrālās bankas prezidentu, valdības ministriem un sešiem no 27 štatu gubernatoriem solīja, ka neviens "nepolitizēs" pandēmiju.

"Valdošais noskaņojums ir solidaritāte un apņemšanās minimizēt pandēmijas ietekmi. Dzīvība ir pirmajā vietā," sacīja Bolsonaru prezidenta pilī.

Brazīlijas masu kapi ar Covid-19 mirušajiem

Brazīlija šobrīd ir otrā Covid-19 vissmagāk skartā valsts pasaulē uzreiz aiz ASV. Tur šobrīd reģistrēti vairāk nekā 363 tūkstoši infekcijas ...

gallery icon
15

Panamerikas Veselības organizācija (PAHO) otrdien brīdināja, ka situācija Brazīlijā Covid-19 jomā ir "drausmīga" un apdraud pārējo reģionu.

"Vīruss turpina bīstami izplatīties visā Brazīlijā. [Inficēšanās] gadījumu skaits un nāves gadījumu skaits pieaug, un daudzos štatos ir aizpildīta ļoti liela daļa no intensīvās aprūpes gultasvietām," sacīja PAHO direktore Karisa Etjēna.