foto: EPA/Scanpix
Cihanouska aicina balsot par starptautisku sarunu organizēšanu ar Lukašenko režīmu
Baltkrievijas opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska.
Pasaulē
2021. gada 18. marts, 13:47

Cihanouska aicina balsot par starptautisku sarunu organizēšanu ar Lukašenko režīmu

Jauns.lv / LETA

Baltkrievijas opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska ceturtdien aicinājusi baltkrievus tiešsaistē nobalsot par viņas aicinājumu organizēt starptautiskas sarunas ar prezidenta Aleksandra Lukašenko režīmu.

Cihanouska pavēstījusi, ka vietnē "belarus2020.org/home" organizētā balsojuma sākotnējie rezultāti tiks paziņoti nākamajā ceturtdienā, kārtējā gadadienā kopš Baltkrievijas neatkarības pasludināšanas 1918.gadā.

"Katrs no jums zina, ka mūsu valsts atrodas krīzē. Mēs to varam atrisināt miermīlīgi - sarunās, kas sarīkotas ar starptautisku starpniecību," teikts Cihanouskas paziņojumā.

Viņa uzskata, ka pozitīvs balsojums par šādām sarunām būšot "nepārprotams vētījums starptautiskajiem partneriem rīkoties".

Cihanouska piebildusi, ka Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) un ANO esot gatavas "organizēt platformu un uzņemties starpniecību, kā arī piespiest režīmu iesaistīties sarunās".

Vietne nodrošina iespēju lietotājiem nobalsot anonīmi, izmantojot savā tālrunī "Viber" un "Telegram" tērzēšanas lietotnes.

Jau neilgi pēc balsošanas sākuma plkst.11.00 pēc Latvijas laika bija nobalsojuši 10 710 cilvēki.