Pasaulē
2021. gada 17. marts, 11:11

Krievija un Irāna vērsās pret balsošanu ASV prezidenta vēlēšanās, taču nespēja ietekmēt rezultātus

Jauns.lv / LETA

Krievija un Irāna vērsās pret vēlēšanu infrastruktūru pagājušā gada ASV prezidenta vēlēšanās, taču nespēja ietekmēt rezultātus, otrdien paziņoja Iekšzemes drošības un Tieslietu ministrijas.

"Plašas Krievijas un Irānas kampaņas, kas bija vērstas pret svarīgiem infrastruktūras sektoriem, spēja apdraudēt vairāku tīklu drošību, kas vadīja dažas vēlēšanu funkcijas," teikts ministriju paziņojumā. "Taču tās materiāli neietekmēja vēlētāju datu drošību, spēju balsot, balsu skaitīšanu un savlaicīgu vēlēšanu rezultātu pārraidi."

Ar Krievijas, Irānas un Ķīnas valdībām saistīti subjekti arī "materiāli ietekmējuši" ar ASV politiskajām organizācijām, kandidātiem un kampaņām saistīti tīklu drošību, teikts ministriju paziņojumā.

Ministrijas norāda, ka "nav liecību, ka kaut viens ar ārzemju valdību saistīts subjekts novērsis balsošanu, mainījis balsis vai izjaucis spēju skaitīt balsis vai pārraidīt vēlēšanu rezultātus".

Ministrijas konkrēti noraidīja sazvērestības teoriju, ka uzņēmums "Dominion Voting Systems", kas nodrošinājis balsu skaitīšanas iekārtas vairākos ASV štatos, būtu saistīts ar Venecuēlu un manipulējis ar rezultātiem par labu Džo Baidenam.