foto: AFP/Scanpix
Venecuēla neapstiprinās "AstraZeneca" Covid-19 vakcīnu
Venecuēlā mediķis uzpilda šļirci ar Ķīnas uzņēmuma "Sinopharm" vakcīnu.
Pasaulē
2021. gada 16. marts, 10:20

Venecuēla neapstiprinās "AstraZeneca" Covid-19 vakcīnu

Jauns.lv / LETA

Venecuēla pirmdien paziņoja, ka neapstiprinās Lielbritānijas un Zviedrijas uzņēmuma "AstraZeneca" izstrādāto Covid-19 vakcīnu, kuras izmantošanu pašlaik ir apturējušas 13 Eiropas valstis sakarā ar ziņām par vakcinēto trombozes gadījumiem Eiropā.

"Venecuēla neapstiprinās "AstraZeneca" vakcīnas izmantošanu mūsu iedzīvotāju imunizācijas procesā komplikāciju dēļ," kas radušās vakcinētiem pacientiem, valsts televīzijā paziņoja Venecuēlas viceprezidente Delsija Rodrigesa.

"Ņemot vērā tehniskās grūtības, prezidents Nikolass Maduro ir nolēmis (..) neapstiprināt un nelicencēt šo vakcīnu Venecuēlas teritorijā."

Venecuēla februārī sāka vakcinācijas kampaņu pret jauno koronavīrusu ar Krievijas vakcīnu "Sputņik V" un Ķīnas uzņēmuma "Sinopharm" vakcīnu.

Venecuēla ir rezervējusi no 1,4 miljoniem līdz 2,4 miljoniem "AstraZeneca" vakcīnas devu ar vakcinācijas plāna "Covax" starpniecību, kuru Pasaules Veselības organizācija (PVO) izveidojusi nabadzīgākajām valstīm. Venecuēla sava parāda pret PVO dēļ tomēr nav saņēmusi šīs vakcīnas devas.

Maduro nesen lūdza Panamerikas Veselības organizāciju (PAHO) debloķēt 300 miljonus ASV dolāru no Venecuēlas līdzekļiem Anglijas Bankā, kas tika bloķēti ar sankciju noteikšanu Venecuēlai un tās valsts naftas kompānijai PDVSA.