Pasaulē
2021. gada 14. marts, 10:22

Augstas EK amatpersonas atzīst: Eiropas Savienība pieļāvusi kļūdas vakcinācijas stratēģijā

LETA

Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Franss Timmermanss atzinis, ka Eiropas Savienība (ES) pieļāvusi kļūdas, izstrādājot koronavīrusa vakcinācijas stratēģiju dalībvalstīm.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Tas ir tiesa, ka, pasūtot vakcīnas Briselē, kā arī dalībvalstīs, tika pieļautas kļūdas," svētdien Vācijas laikrakstā "Tagesspiegel" publicētā intervijā sacīja EK viceprezidents.

"Esmu gatavs kritiski izvērtēt pandēmijas beigās - tad mēs varēsim redzēt, ko mēs izdarījām aplami un ko mēs izdarījām pareizi," viņš norādīja.

Tomēr pirmais, kas ir jādara, ir jānodrošina, ka "visa Eiropa saņem vakcīnu", sacīja Timmermanss.

foto: imago images / Newspix/ Scanpix
EK viceprezidents Franss Timmermanss.

Eiropas pieeja ir "arī turīgāko dalībvalstu interesēs", tādu kā Vācija, intervijā piebilda EK prezidente Urzula fon der Leiena.

EK kopumā pasūtījusi 1,4 miljardus četru ES apstiprināto vakcīnu devu, un teorētiski tam vajadzētu būt vairāk nekā pietiekami bloka 450 miljoniem iedzīvotāju.

Tomēr EK izpelnījusies pārmetumus par to, ka tās pieeja bijusi neizlēmīga un vakcīnu pasūtīšanā pieļautas stratēģiskas kļūdas.

Dažas ES galvaspilsētas vakcīnu devu sadalījumu dalībvalstu vidū uzskata par netaisnīgu.

Covid-19 pacienti intensīvajā aprūpē slimnīcās 2021. gadā

Covid-19 pandēmija šķiet negrasās atkāpties. Visā pasaulē slimnīcās intensīvajā aprūpē par savu dzīvību cīnās liels skaits Covid-19 pacientu.

gallery icon
20


 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās