foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Tallinā pēc Covid-19 vakcīnas saņemšanas miris 31 gadu vecs vīrietis
Pasaulē
2021. gada 3. marts, 18:24

Tallinā pēc Covid-19 vakcīnas saņemšanas miris 31 gadu vecs vīrietis

Jauns.lv

Šodien Igaunijas Veselības departamenta preses konferences laikā mediji informēti par to, ka pēc Covid-19 vakcīnas saņemšanas miris kāds 31 gadu vecs vīrietis. Notikušā saistība ar vakcināciju šobrīd gan nav pierādīta, vēsta "Postimees".

Kā informēja preses koferencē, pagājušā nedēļā Igaunijā piedzīvota ļoti liela Covid-19 inficēto hospitalizācija. No Tallinas nācies pārvest pacientus uz citām Igaunijas slimnīcām.

Pēdējās dienās valstī izsaukumi pie inficētajiem ar Covid-19 pieauguši par 55 procentiem. Palielinājies arī gados jaunu inficēto skaits, kuriem nepieciešama hospitalizācija.

Pacientiem konstatēti ievērojami plauši bojājumi un plaušu iekaisums. Tāpat preses konferencē atklāts, ka šodien noticis bēdīgs atgadījums: Tallinas slimnīcā ziņots par jauna 31 gadu veca vīrieša nāvi.

Šobrīd gan neesot pietiekoši daudz informācijas par to, vai notikušais ir saistīts ar vakcinēšanos pret Covid-19. Pēc vakcinēšanās vīrietim sākušās stipras galvassāpes un viņš nogādāts slimnīcā.

Šodien apstiprināta viņa nāves iestāšanās. Tiek skaidrots, vai nāves iemesls varētu būt saistīts ar "AstraZeneca" vakcīnu. Tomēr Igaunijas eksperti uzsver, ka "AstraZeneca" vakcīna ir droša.

Blakusparādības esot iespējamas, taču par tām neesot jāuztraucas. Ļoti reti tās novērojamas ilgstoši. Ja tās tomēr parādās ilgāk par četrām līdz piecām dienām, tad esot jāvēršas pie ārsta. Tomēr līdz šim šādi gadījumi neesot novēroti.