foto: REUTERS/SCANPIX
ASV stratēģiskie bumbvedēji integrēsies ar NATO sabiedrotajiem Baltijas reģionā
ASV stratēģiskie bumbvedēji "B-1B Lancer".
Pasaulē
2021. gada 3. marts, 13:05

ASV stratēģiskie bumbvedēji integrēsies ar NATO sabiedrotajiem Baltijas reģionā

Jauns.lv / LETA

Ramšteinas ASV Gaisa spēku bāze, Vācijā - ASV stratēģiskie bumbvedēji "B-1B Lancer" no 7.bumbvedēju brigādes, Daiesas Gaisa spēku bāzes Teksasā, veiks treniņlidojumus reģionā, tai skaitā Ziemeļu un Baltijas jūras starptautiskajā gaisa telpā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā informēja ASV vēstniecības Rīgā Preses un kultūras nodaļa, treniņlidojumi notiks 3.martā, pārlidojot pāri Rīgas Starptautiskajai lidostai, aptuveni plkst.15. Treniņlidojumā tiks integrēti un piedalīsies arī NATO sabiedroto iznīcinātāji.

ASV Gaisa spēku komandieris Eiropā un Āfrikā ģenerālis Džefs Harigans norādīja, ka pastāvīgā klātbūtne ir mūsu redzamākais apliecinājuma un apņemšanās simbols mūsu sabiedrotajiem, kas nodrošina potenciālo pretinieku atturēšanu.

"Šodienas misija sūta skaidru vēstījumu, ka mūsu uzticība sabiedrotajiem ir nesatricināma. Mēs esam kopā, lai izpildītu misiju un sasniegtu kopīgo reģionālās drošības mērķi," akcentēja Harigans.

ASV stratēģisko bumbvedēju treniņlidojumi demonstrē ASV apņemšanos NATO alianses kolektīvajai aizsardzībai un ir redzams pierādījums ASV plašākas atturēšanas spējām, pauda ASV vēstniecības Rīgā Preses un kultūras nodaļā.