foto: Ekrānuzņēmums
Sāpīgi skatīties: tūkstošiem litru alus, kas tagad jāizlej notekā
Covid-19 pandēmija atstājusi lielu iespaidu arī uz alus nozari Vācijā, kur tagad neiztirgotais alus vairāku simtu tūkstošu vērtībā jāizlej, jo beidzies tā derīguma termiņš.
Pasaulē
2021. gada 27. februāris, 19:17

Sāpīgi skatīties: tūkstošiem litru alus, kas tagad jāizlej notekā

Jauns.lv

Arvien vairāk vācu alus brūvētājiem nākas piedzīvot brīdi, kad saražotais alus jāizlej notekā, jo tā derīguma termiņš iztecējis. Tas notiek tādēļ, ka pandēmijas ierobežojumu dēļ nav iespējams iztirgot un eksportēt visu saražoto alus daudzumu.

Šobrīd alus kompānija „Ayinger”, kas radīta 1878. gadā, savus zaudējumus mēra sešciparu skaitļos. Tās menedžeris Francs Inselkammers atzīst, ka tas ir dvēseli postošs process: „Mēs mīlam, ko darām, tādēļ noskatīties, kā renstelēs tiek izliets ar sirdi brūvētais dzēriens, ir ļoti sāpīgi.”

Brīdī, kad alus tika saražots, neviens neparedzēja vēl vienu Covid-19 izplatības un ierobežojumu vilni. „Mēs runājam par 1000 hektolitriem vien mūsu salīdzinoši nelielajā brūzī. Grūti pat iedomāties, kādi ir zaudējumu apmēri visā nozarē,” norāda Inselkammers.

Šobrīd liela daļa alus brūvētāju jau apsver bankrota iespēju, norādīts vēstulē valdībai, ko parakstījušas vairāk nekā 300 alus darītavas. To skaitā – „Carlsberg Deutschland”, "Bitburger Braugruppe", "Krombacher" un "Paulaner Brauerei". Alus darītāji lūdz valdības atbalstu, norādot, ka netiek uzskatīti par apkalpojošo vai ēdināšanas nozari, tāpēc atbalstu pagaidām nesaņem. Atbalstu saņem arī krogi un bāri, taču ne alus darītavas, kuras šobrīd cieš lielos apmēros.

Uzzini to, ko ir vērts zināt! Pievienojies!
Pievienojies Jauns.lv Instagram
Pievienojies Jauns.lv Telegram