foto: EPA/Scanpix
Princis Endrū atzīmē 61. dzimšanas dienu seksa skandālu ēnā
Jorkas hercogs, princis Endrū, apmeklējot baznīcas ceremoniju.
Pasaulē
2021. gada 19. februāris, 18:58

Princis Endrū atzīmē 61. dzimšanas dienu seksa skandālu ēnā

Jauns.lv

Jorkas hercogam princim Endrū apritējis 61. gads, tomēr svētkus aizēno kāds nepatīkams fakts. Lai gan nesen kļuvis par vectēvu meitas Eigēnijas dēlam, vēl aizvien aktuālas ir apsūdzības pedofilijā, bet pavisam nesen viņa tēvs princis Filips nogādāts slimnīcā.

Lielbritānijas princis Endrū svin savu 61. dzimšanas dienu vairāk nekā gadu pēc tam, kad beidza pildīt pienākumus britu karaļnamā. To nācās darīt, jo publiski izskanēja viņa iesaiste seksa skandālā, kur bija iesaistīts ASV finansists Džefrijs Epstīns. Princim gan formāli nav izteikta neviena apsūdzība.

Pagājušā gada jūnijā ASV prokurori apsūdzēja Endrū par izvairīšanos no centieniem iztaujāt viņu par viņa kontaktiem ar Epstīnu, lai gan Endrū ir publiski paziņojis, ka sadarbosies ar jebkuru "atbilstošu tiesībsargājošo iestādi".

Karalienes Elizabetes II otrais dēls savus pienākumus karaļnamā sāka pildīt 1986. gadā, kad viņš apprecējās ar Sāru Fērgusoni. Laulība ilga desmit gadus, kuru laikā piedzima divas meitas. Pēc šķiršanās viņi tomēr palikuši tuvi, Sārai Endrū atbalstot pat tagad, kad Epstīna lieta turpina attīstīties, bet paša sniegtā intervija saistībā ar pedofilijas skandālu izvērtās par izgāšanos BBC kameru priekšā.

Nupat princis Endrū kļuvis par vectēvu savas meitas Eigēnijas pirmdzimtajam. Taču svētku sajūtu slāpē fakts, ka šonedēļ Endrū tēvs - princis Filips nogādāts slimnīcā pēc sliktas pašsajūtas Vindzoras pilī. Karaļnams gan norāda, ka tas bijis tikai piesardzības pasākums.

Uzzini to, ko ir vērts zināt! Pievienojies!
Pievienojies Jauns.lv Instagram
Pievienojies Jauns.lv Telegram