foto: AFP/Scanpix
Baidena komanda atliek ieceri likt pārdot "TikTok" ASV segmentu
Baidena administrācija pārskata "TikTok" radītos drošības riskus.
Pasaulē
2021. gada 11. februāris, 10:44

Baidena komanda atliek ieceri likt pārdot "TikTok" ASV segmentu

Jauns.lv / LETA

Plāns likt pārdot videolietotni "TikTok" Amerikas investoriem ticis uz laiku atlikts, jo ASV prezidenta Džo Baidena administrācija pārskata šīs populārās Ķīnas uzņēmumam piederošās aplikācijas radītos drošības riskus, trešdien vēstīja laikraksts "Wall Street Journal".

Laikraksts norāda, ka Baltais nams uz nenoteiktu laiku atlicis plānu, kas paredz likt pārdot Ķīnas kompānijai "ByteDance" piederošā "TikTok" ASV segmentu Amerikas uzņēmumiem "Oracle" un "Walmart".

"TikTok" ASV segmenta pārdošanu bija pieprasījis bijušais Savienoto Valstu prezidents Donalds Tramps, bažījoties, ka šī un citas Ķīnas kompānijām piederošās lietotnes Ķīnas komunistu valdība var izmantot spiegošanai.

"Wall Street Journal" raksta, ka jaunā administrācija šobrīd veic datu drošības pārskatu un izstrādā jaunus veidus, lai novērstu iespēju, ka "TikTok" ievāktai Amerikas lietotāju informācijai piekļūst Ķīnas valdība, bet tūlītēja iecere likt pārdot šo lietotni nav paredzēta.

"TikTok" popularitāte pasaulē pēdējā laikā strauji pieaugusi, īpaši gados jaunu cilvēku vidū. Lietotne piedāvā veidot īsus videoklipus un ar tiem dalīties.