foto: EPA/Scanpix
Atkal izmeklē ASV policistu darbu; šoreiz cietusi deviņus gadus veca meitene
Izmeklēšanā nonācis vairāku Ņujorkas, Ročesteras pilsētas policistu darbs, pēc tam, kad atklātībā parādījies video, kas uzņemts ar vienu no policistu vestes kamerām.
2021. gada 8. februāris, 12:00

Atkal izmeklē ASV policistu darbu; šoreiz cietusi deviņus gadus veca meitene

Jauns.lv

Izmeklētāju uzmanības lokā nonācis vairāku Ņujorkas štata Ročesteras pilsētas policistu darbs pēc tam, kad atklātībā parādījies video, kas uzņemts ar vienu no policista vestes kamerām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Videomateriālā redzams, kā policisti saslēdz rokudzelžos un pēc tam jau automašīnā iesēdinātai deviņus gadus vecai melnādainai meitenei iepūš sejā piparu gāzi.

Policisti skaidroja, ka saņēmuši izsaukumu uz kādu ģimenes strīdu, kura laikā jauna meitene draudējusi nogalināt savu māti un sevi pašu. Kameras fiksētajos mirkļos var redzēt, kā policisti cīkstas ar nepilngadīgo meiteni, kura sauc pēc sava tēva. Uz norādījumu, ka deviņus gadus vecā meitene uzvedas kā bērns, dzirdams, ka viņa atbild: "Es esmu bērns!"

Video redzamā bērna seja ir aizklāta, lai rūpētos par personas anonimitāti. Tikmēr arī šī video publicēšana izraisījusi plašus melnādaino iedzīvotāju protestus Ročesteras pilsētā.

Pirms vairākiem mēnešiem Ročesteru jau satricināja protesti, ko izraisīja melnādaina vīrieša nosmacēšana aizturēšanas laikā.

Pēc Prūda nāves Ročesteras mērs Lovlijs Vorens atlaida pilsētas policijas priekšnieku un viņa vietā pieņēma Sintiju Heriotu Salivanu, kura šajā amatā pilsētā ir pirmā sieviete.