Pasaulē
2021. gada 1. februāris, 17:51

Krievu datorspēļu entuziasts "pārkāpj" virs "Putina pils" noteikto lidošanas liegumu

Jauns.lv

Krievijas prezidenta Vladimira Putina opozicionāra Alekseja Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda (KAF) video par tā dēvēto "Putina pili" iedvesmojusi interneta jokdarus izvērst visdažādākās aktivitātes.

Kāds datorspēļu entuziasts ar lietotājvārdu Skillnez sociālajā vietnē "Youtube" ievietojis video, kurā redzams, kā viņš aviācijas simulatorā "pārkāpj" lidošanas lieguma zonu, kura, kā vēstīts KAF pētījumā, ir noteikta virs īpašuma Melnās jūras krastā.

Ikdiena aiz Putina pils mūriem Gelendžikā

Krasnodaras novada Gelendžikas rajonā esošā Putina pils teritorija ir teju piecas reizes lielāka nekā pati Gelendžikas pilsēta. Jauns.lv ielūkojās aptuveni ...

gallery icon
29

"Microsoft Flight Simulator" spēlē puisis piekļuvis teju precīzai greznā savrupnama un apkārtnes kartei.

Izmantojot privāto lidmašīnu, aviācijas entuziasts spēlē netraucēti lidinājies virs greznā īpašuma Gelendžikas pilsētas apkārtnē, "pārkāpjot" reālajā dzīvē spēkā esošo aizliegumu.

Skillnez video piebilst, ka simulatora veidotāji ir spējuši diezgan precīzi atveidot pils teritoriju, ieskaitot galveno ēku un blakus esošās celtnes.

"Diezgan detalizēti, ja salīdzinām ar to, ko varam redzēt kartēs, piemēram, “Yandex”, " viņš piebilst savā video.

Atgādinām, ka pēc KAF aplēsēm greznā īpašuma vērtība varētu sasniegt 100 miljardu rubļu (virs 1 miljarda eiro).

Apjomīgajā pētījumā Navaļnijs un viņa komanda sīki stāsta par īpašuma tapšanas procesiem, neticamo ekstravaganci, iesaistītajām personām, kā arī metodēm, ar kuru palīdzību milzīgā nama saistība ar Vladimiru Putinu tiekot slēpta.