foto: AP/Scanpix
"Tas vairs nebūs noslēpums" - Kremlim tuvs uzņēmējs apgalvo, ka ir Putina pils īpašnieks
Arkādijs Rotenbergs un Krievijas prezidents Vladimirs Putins
Pasaulē
2021. gada 30. janvāris, 17:33

"Tas vairs nebūs noslēpums" - Kremlim tuvs uzņēmējs apgalvo, ka ir Putina pils īpašnieks

Jauns.lv / LETA

Viens no Krievijas prezidenta Vladimira Putina tuvākā loka cilvēkiem uzņēmējs Arkādijs Rotenbergs intervijā, kas sestdien publiskota ar Kremli saistītajā medijā "Mash", apgalvo, ka ir par Putina pili dēvētās Melnās jūras piekrastes grandiozās ēkas īpašnieks.

"Tagad tas vairs nebūs noslēpums - es esmu beneficiārs. Tur bija samērā sarežģīts objekts, bija daudz kreditoru, man izdevās kļūt par beneficiāru. Tas ir atradums. Vieta ir šika," sacīja uzņēmējs.

Rotenbergs apgalvo, ka plāno uzbūvēt apartamentu viesnīcu, tāpēc tur ir "samērā liels istabu skaits".

Uzņēmējs skaidroja, ka iegādājies pili "pirms dažiem gadiem", precīzi nenorādot, kad tieši.

foto: REUTERS/SCANPIX
Arkādijs Rotenbergs un Krievijas prezidents Vladimirs Putins

Vaicāts, kāpēc nav paziņojis par to, ka ir pils īpašnieks uzreiz pēc tam, kad klajā nāca Alekseja Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas biroja (FBK) filma, kurā bija apgalvots, ka pils pieder Putinam, Rotenbergs skaidroja, ka nav gribējis skandāla izraisīšanos un plānojis to darīt pēc būvniecības pabeigšanas.

"Es sapratu, ka tā ir samērā skandaloza un smaga ēka, bet, lūk, pieminat manus vārdus - paies pusotrs divi gadi, un es jūs uzaicināšu, un jūs skatīsieties uz to skaistumu, kas tur būs," norādīja uzņēmējs.

"Skandāls ap to, visādas insinuācijas," klāstīja Rotenbergs, skaidrojot, kāpēc tikai tagad paziņo, ka pils pieder viņam.

Ikdiena aiz Putina pils mūriem Gelendžikā

Krasnodaras novada Gelendžikas rajonā esošā Putina pils teritorija ir teju piecas reizes lielāka nekā pati Gelendžikas pilsēta. Jauns.lv ielūkojās aptuveni ...

gallery icon
29

Pagājušajā nedēļā FBK publiskoja filmu "Putina pils", kurā apgalvots, ka Kremļa saimnieks Gelindžikā sev sarūpējis nepiedienīgi greznu pili, kuras platība ir 17 000 kvadrātmetru un kas izmaksājusi 100 miljardus rubļu (vairāk nekā miljardu eiro).

Navaļnijs apgalvo, ka pili kā kukuli Putinam dāvājuši uzņēmēji.

Šo filmu tīmeklī līdz šim noskatījušies jau vairāk nekā 100 miljoni cilvēku.

Pēc Navaļnija aizturēšanas Krievijā notikušas plašas demonstrācijas pret Putina varu.

Filma "Putina pils" balstīta uz pils fotogrāfijām, kas agrāk publiskotas internetā, videomateriāliem, kas uzņemti ar bezpilota lidaparātu, 3D vizualizācijām, balstoties uz nopludinātiem pils arhitektūras plāniem, aculiecinieku stāstīto un citiem materiāliem.