Attēls, kas ilustrē dramatisko migrantu situāciju: jūra izskalo divgadīga Sīrijas bēgļa līķi
Mazais Ailans - attēls, kas simbolizē dramatisko situāciju. Viņa ģimene kopā ar pārdesmit citiem migrantiem cerēja nonākt Grieķijā, taču gumijas laiva apgāzās pie Turcijas.
Pasaulē
2015. gada 2. septembris, 15:54

Attēls, kas ilustrē dramatisko migrantu situāciju: jūra izskalo divgadīga Sīrijas bēgļa līķi

Jauns.lv

(Papildināta 08:43) Tieviņa, apmēram divus gadus veca sīriešu zēna mirstīgās atliekas izskalotas trešdienas rītā Turcijas piekrastē. Mazulis ģērbts šortos, krekliņā un kedās, taču viņš nekad vairs neskries pa pludmales baltajām smiltīm.

Attēls, kas ilustrē dramatisko situāciju saistībā ar migrantiem – tā traģisko foto komentē daudzi pasaules mediji. Šis bērns ceļojis kopā ar savu ģimeni gumijas laivā ar mērķi no Sīrijas nonākt Eiropā. Līķis izskalots pie Turcijas.

Noskaidrots, ka mazuli sauc Ailans un viņam drīz būtu apritējuši 3. Līdz ar viņu ūdens paņēmis arī Ailana piecgadīgā brāļa Galipa dzīvību. Zēnu māte Rihana (35) tiek uzskatīta par bezvēsts pazudušu, taču, visticamāk, arī noslīkusi. Puisēnu tēvs Abdulla izglābies.

Ģimene ceļojusi vienā no divām bēgļu laivām, kas trešdien apgāzušās jūrā pie Turcijas. No 23 cilvēkiem četrus cilvēkus izdevies izglābt, bet pieci pazuduši bez vēsts. Laivotāji gribējuši nonākt Kosas salā Grieķijā, taču ceļojums tiem aprāvies Bodrumā, Turcijā. Daudziem - arī šim mazulim - tas beidzās letāli.

Turku amatpersonas ziņo, ka abiem jūras izskalotajiem kurdu brāļiem bijušas niecīgas cerības izdzīvot, jo nedz Ailanam, nedz Galipam mugurā nebija glābšanas vestu, un laiva apgāzusies nakts melnumā.

Šogad jau vismaz 2500 migranti miruši, šķērsojot Vidusjūru ar mērķi nonākt Eiropas Savienībā; viņu vidū arī bērni.

Kasjauns.lv/Foto: Reuters