Pasaulē
2021. gada 21. janvāris, 16:07

Pasaule jūsmo par jauno dzejnieci, kura aizkustināja Baidena inaugurācijas vērotājus

Jauns.lv

Nupat par 46. ASV prezidentu kļuvušā Džo Baidena inaugurācija par spīti cilvēku pūļa iztrūkumam tik un tā izvērtās pietiekami emocionāla. Īpašu uzmanību pievērsa kāda 22 gadus vecā dzejniece Amanda Gormena.

Amanda Gormena ir kļuvusi par jaunāko dzejnieci, kas jebkad uzstājusies prezidenta inaugurācijā. Savā pašsacerētajā dzejolī viņa aicināja uz vienotību un kopību.

Gormena savu dzejoli “Kalns, kurā mēs kāpjam” nolasīja gan ASV augstākajām amatpersonām, gan tiem, kuri attālināti vēroja inaugurāciju TV, datoru, planšetu un telefonu ekrānos visā pasaulē.

Uz Džo Baidena inaugurācijas ceremoniju ierodas bijušie ASV prezidenti

Trešdien uz 46.Savienoto Valstu prezidenta Džo Baidena inaugurācijas ceremoniju kopā ar dzīvesbiedrēm ieradušies arī bijušie ASV prezidenti Baraks Obama, Džordžs ...

gallery icon
20

Gormena savā dzejolī pievērsās gan ASV sabiedrības sašķeltībai, kura noveda pie Donalda Trampa prezidentūras un padziļinājās tās laikā, gan par agresīvajiem protestiem, kuri beidzās ar aktīvistu iekļūšanu Kapitolija ēkā.

foto: Shutterstock/ Vida Press
Amanda Gromana.

“Mēs esam redzējuši spēku, kas labprātāk sagrautu mūsu nāciju, nekā dalītos tajā, iznīcinātu mūsu valsti, ja vien tas dotu iespēju aizkavēt demokrātiju,” teica Amanda.

Rakstniece, kura vēl 2017. gadā kļuva par nacionālo jaunatnes dzejas laureāti, tika pie iespējas, kuru iepriekš izmantojuši tādi literāti kā Roberts Frosts un Meija Endželu.

“Vēlējos ar vārdiem nodot vēstījumu, ka šobrīd mums ir ļoti nepieciešama vienotība un sadarbība,” medijam BBC pauda dzejniece.