foto: REUTERS/SCANPIX
Tramps uz atvadām apžēlo bijušos padomniekus, reperus un citus notiesātos
Tramps apžēloja arī bijušo Baltā nama palīgu Stīvu Banonu.
Pasaulē
2021. gada 20. janvāris, 16:05

Tramps uz atvadām apžēlo bijušos padomniekus, reperus un citus notiesātos

Jauns.lv

ASV prezidents Donalds Tramps pēdējās stundās pirms amata pamešanas apžēlojis 73 cilvēkus. Vēl 70 cilvēkiem Tramps mīkstinājis piespriesto sodu.

Vēl pēdējās sava amata pilnvaru stundas Tramps izmantojis iespēju apžēlot notiesātos cilvēkus, tajā skaitā repa izpildītājus Lilu Veinu un Kodaku Bleku.

38 gadus vecais Lils Veins, kura īstais vārds ir Dveins Maikls Kārters juniors, decembrī federālajā tiesā atzina savu vainu par nelikumīgu šaujamieroča glabāšanu un viņam draudēja desmit gadu cietumsods. Viņš iepriekš bija publiski paudis atbalstu Trampa krimināltiesību reformas centieniem.

foto: REUTERS/SCANPIX
Tramps apžēloja arī bijušo Baltā nama palīgu Stīvu Banonu.

Savukārt 23 gadus vecais Kodaks Bleks jeb Bils Kahans Kapri atrodas federālajā cietumā par nepatiesu ziņu sniegšanu, lai iegādātos šaujamieroci.

Tramps apžēloja arī bijušo Baltā nama palīgu Stīvu Banonu, kuru apsūdzēja par naudas līdzekļu piesavināšanos robežmūra celšanas ietvaros. Banons savu vainu kategoriski noliedza. Trampa un Banona attiecības esot pēdējā laikā uzlabojušās pēc tam, kad viņš atbalstīja centienus nepieņemt Trampam par sliktu nākušos ASV prezidenta vēlēšanu rezultātus. No soda atbrīvots arī kādreizējais Detroitas mērs Kvami Kilpatriks, kurš jau bija sācis izciest 28 gadus ilgu cietumsodu par apsūdzībām korupcijā.

Tramps iepriekš bieži vien ir izmantojis izpildvaras pilnvaras, lai apbalvotu viņam lojālos vai sodītu savus ienaidniekus.

Tramps iepriekš apžēloja arī bijušo nacionālās drošības padomnieku Maiklu Flinnu par melošanu FIB par savu sarunu ar bijušo Krievijas vēstnieku, un viņš mainīja cietuma termiņu Rodžeram Stounam, kurš tika notiesāts par melošanu Kongresam izmeklēšanas laikā par Krievijas iejaukšanos 2016. gada prezidenta vēlēšanās.

Tramps atturējies no pretrunīgā soļa preventīvi apžēlot arī sevi un savus radiniekus.