foto: REUTERS/SCANPIX
Gvatemalu sasniegusi kārtējā nelegālo imigrantu kolonna no Hondurasas
Aptuveni 4500 nelegālo imigrantu, kas cerībās uz labāku dzīvi no Hondurasas devušies uz ASV.
Pasaulē
2021. gada 16. janvāris, 13:41

Gvatemalu sasniegusi kārtējā nelegālo imigrantu kolonna no Hondurasas

Jauns.lv / LETA

Aptuveni 4500 nelegālo imigrantu, kas cerībās uz labāku dzīvi no Hondurasas devušies uz ASV, piektdienas vakarā šķērsojuši Gvatemalas robežu, ziņo aģentūras AFP korespondents.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Gvatemalas policija nav izrādījusi pretestību, jo imigrantu pūlī bijušas daudzas ģimenes ar bērniem.

Nelegālie imigranti cer, ka pēc līdzšinējā ASV prezidenta Donalda Trampa stingrās imigrācijas politikas, jaunievēlētais prezidents Džo Baidens tiem sniegs lielākas izredzes.

Baidens ir solījis izveidot "taisnīgu un humānu imigrācijas sistēmu", kā arī palīdzēt izskaust nabadzību un vardarbību, kas ir galvenie cēloņi, kuri liek latīņamerikāņiem doties uz ASV.

Taču ASV Muitas un robežapsardzības komisāra pienākumu izpildītājs Marks Morgans pagājušajā nedēļā brīdinājis šo nelegālo imigrantu grupu "velti nešķiest savu laiku un naudu".

ASV apņēmību gādāt par "likuma varu un sabiedrības veselību" neietekmē administrācijas maiņa, savā paziņojumā uzsvēris Morgans.

Kopš 2018.gada oktobra no Hondurasas uz ASV devušās jau vairāk nekā desmit nelegālo imigrantu kolonnas, kuras visas uz ASV robežas sagaidījuši tūkstošu amerikāņu robežsargu un karavīru.

Arī Meksika ceturtdien uz robežu ar Gvatemalu nosūtījusi 500 imigrācijas dienesta darbinieku.