foto: AP/Scanpix
Krievu miljardieris soda no skolas izmesto dēlu, aizsūtot viņu armijā
Miljardieris, kurš ģimenes pārticību nodrošinājis ar zelta iegūšanu, domājams, tikpat augstu vērtē atbildību un disciplīnu.
Pasaulē
2021. gada 13. janvāris, 13:51

Krievu miljardieris soda no skolas izmesto dēlu, aizsūtot viņu armijā

Jauns.lv

Krievijas miljardiera Alekseja Mordašova dēls Ņikita nu ir spiests doties armijā, jo nolaidības un slikto sekmju dēļ atskaitīts no Maskavā bāzētās Nacionālās pētnieciskās universitātes “Ekonomikas augstskola”, atsaucoties uz dēla paziņu izpausto, ziņo “Forbes”.

Niks Mordašovs tika atskaitīts no Ekonomikas augstskolas 2020. gada vasarā.

Viņš mācījies pasaules ekonomikas un pasaules politikas fakultātē “Divu diplomu (Ekonomikas augstskolas un Londonas Universitātes) “Starptautiskās attiecības”” bakalaura programmā. Ņikitas mācības apmaksājis tēvs. Skolā miljardiera atvase iestājies 2019. gada vasarā.

Krievu mediji ziņo, ka Ņikitam Mordašovam pēc fakultātes internetā publicētajiem datiem bijis viens no zemākajiem reitingiem – 2,6 no maksimālajām iegūstamajām 10 ballēm.

Iepriekš kaimiņvalsts medijos izskanēja, ka uzņēmējs Aleksejs Mordašovs nodevis Ņikitam un viņa brālim Kirilam 65% zelta ieguves kompānijas “Nordgold” akciju, lai nodrošinātu biznesa pēctecību.

Paša Mordašova pārstāvji līdz šim ir atteikušies komentēt šo viņa ģimenes privāto jautājumu.