foto: REUTERS/SCANPIX
Vācijas veselības ministrs uzsver, ka vakcinēšanās pret Covid-19 nebūs obligāta
"Es devu savu vārdu Bundestāgā - šajā pandēmijā piespiedu vakcinācijas nebūs," sacīja Vācijas veselības ministrs Jenss Špāns.
Pasaulē
2021. gada 13. janvāris, 11:32

Vācijas veselības ministrs uzsver, ka vakcinēšanās pret Covid-19 nebūs obligāta

Jauns.lv / LETA

Vācijas veselības ministrs Jenss Špāns trešdien vēlreiz uzsvēris, ka cilvēki netiks spiesti vakcinēties pret jauno koronavīrusu.

Ministram šodien jāsaka runa parlamentā, kur viņš, domājams, izklāstīts, kādā situācijā ir Vācija cīņā pret pandēmiju.

"Es devu savu vārdu Bundestāgā - šajā pandēmijā piespiedu vakcinācijas nebūs," radio "Deutschlandfunk" sacīja ministrs, piebilstot, ka valdība tā vietā koncentrējas uz informācijas kampaņām, lai vairotu sabiedrībā uzticību vakcīnai.

Otrdien viens no Vācijas redzamākajiem politiķiem - Bavārijas premjers Markuss Zēders - ierosināja noteikt par obligātu vakcinēšanos pret Covid-19 aprūpes sektorā strādājošajiem.

Zēders sacīja, ka šis jautājums būtu jāizvērtē Vācijas Ētikas padomei.

Špāns norādīja, ka aprūpētājiem ir viens no smagākajiem darbiem pašreizējā krīzē, kas valda veselības aprūpes sektorā, un sacīja, ka viņi pelna cieņas pilnu izturēšanos.

"Tādēļ es domāju, ka mums vajadzētu runāt arī ar viņiem par vakcināciju," sacīja ministrs.

Špāns, kurš pērn izpelnījās visumā atzinīgus vērtējumus par cīņu ar pandēmiju, 2021.gada pirmās nedēļas pavadījis, aizstāvot Vācijas vakcinācijas kampaņu, kas tikusi kritizēta par lēno gaitu.

Ministrs uzsvēra, ka vakcīnu ražotāji vēl nespēj nodrošināt visu pieprasījumu, un apliecināja savu atbalstu Eiropas Komisijai (EK), kas koordinē vakcīnu izplatīšanu ES dalībvalstīs.