foto: EPA/Scanpix
Bolsonaru paziņo, ka Brazīlija ir izputējusi un nedienās vaino preses uzkurināto koronavīrusa krīzi
Bolsonaru valsts tautsaimniecības nedienās vaino karantīnas izolācijas prasības, ko noteikuši štatu gubernatori centienos apturēt vīrusa izplatību.
Pasaulē
2021. gada 6. janvāris, 08:29

Bolsonaru paziņo, ka Brazīlija ir izputējusi un nedienās vaino preses uzkurināto koronavīrusa krīzi

Jauns.lv / LETA

Ņemot vērā, ka valsts subsīdijas nabadzības apkarošanai ir beigušās, Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru trešdien atzina, ka valsts ir izputināta un ka viņš šajā lietā neko nevar darīt, vienlaikus vainojot presi, ka tā uzkurinājusi koronavīrusa krīzi.

"Brazīlija ir izputējusi, bos, es neko nevaru darīt," sacīja Bolsonaru, atbildot atbalstītājam, kas viņu galvaspilsētā Braziljā sveica pie prezidenta rezidences.

"Es gribēju modificēt nodokļu samazināšanas shēmu, bet bija preses uzkurinātais vīruss - tās preses, kurai nav nekāda rakstura," sacīja prezidents.

Brazīlijas masu kapi ar Covid-19 mirušajiem

Brazīlija šobrīd ir otrā Covid-19 vissmagāk skartā valsts pasaulē uzreiz aiz ASV. Tur šobrīd reģistrēti vairāk nekā 363 tūkstoši infekcijas ...

gallery icon
15

Bolsonaru vēlēšanu kampaņā solīja pacelt slieksni ienākumiem, līdz kuram nav jāmaksā nodokļi.

Prezidents valsts tautsaimniecības nedienās vaino karantīnas izolācijas prasības, ko noteikuši štatu gubernatori centienos apturēt vīrusa izplatību.

Brazīlijā protestē pret prezidenta relaksēto attieksmi saistībā ar Covid-19

Daudzi brazīlieši, kas ievēro pašizolāciju, protestēja pret prezidenta relaksēto attieksmi pret Covid-19 pandēmiju, izliecoties pa logiem un dauzot katlus un ...

gallery icon
19

Neraugoties uz pandēmiju, Bolsonaru popularitāte augusi, pateicoties arī ārkārtas palīdzībai, ko deviņus mēnešus saņēma 68 miljoni brazīliešu - teju trešā daļa valsts iedzīvotāju.

Tomēr šomēnes šie maksājumi tika izbeigti finanšu tirgu spiediena rezultātā, vairojoties satraukumam par valsts lielo  budžeta deficītu un parādu.