foto: ZUMAPRESS.com
Francijā tikai 40% cilvēku vēlas vakcinēties pret Covid-19, liecina aptauja
Pasaulē
2020. gada 29. decembris, 22:36

Francijā tikai 40% cilvēku vēlas vakcinēties pret Covid-19, liecina aptauja

Jauns.lv / LETA

Francijā tikai 40% cilvēku vēlas vakcinēties pret jauno koronavīrusu, liecina otrdien publiskotā aptauja.

Tas ir mazāk nekā Krievijā, kur gatavi vakcinēties 43%, un Dienvidāfrikā, kur vēlas vakcinēties 53% aptaujāto, nemaz nerunājot par Ķīnu un Lielbritāniju, kur gatavi vakcinēties attiecīgi 80% un 77% respondentu.

Galvenais iemesls, kādēļ cilvēki nevēlas vakcinēties, ir vakcīnas iespējamie blakusefekti, liecina aptauja, ko veica pētījumu centrs "Ipsos" sadarbībā ar Pasaules ekonomikas forumu.

Savienotajās Valstīs vēlmi vakcinēties pauda 69% cilvēku.

Francijā vakcinācijas kampaņa sākās svētdien reizē ar citām Eiropas Savienības valstīm. Francijā vakcīnas vispirms tika piedāvātas pansionāta iemītniekiem.

Lielbritānijā vakcinē pirmo cilvēku - 90 gadus veco Mārgaretu

Lielbritānijā, kur uzsākta iedzīvotāju masveida imunizācija pret Covid-19, pielietojot "Pfizer"/"BioNTech" izstrādāto preparātu, vakcinēts pirmais cilvēks - 90 gadus vecā Mārgareta ...

gallery icon
9

Pirmajās trīs vakcinācijas kampaņas dienās tika sapotēti tikai nepilni 100 cilvēki, kas ir mazāk nekā, piemēram, Vācijā.

Francijas Veselības ministrijas amatpersona skaidroja, ka "sākums ir piesardzīgs", bet turpmāk vakcinēšana tiks izvērsta plašāk un tā notiks straujāk.

Amatpersona norādīja, ka varasiestādēm jāsaskaras ar spēcīgu skepsi no Francijas iedzīvotāju puses.

Amatpersona arī norādīja, ka ar vakcīnas devu piegādēm problēmu nav, un katru nedēļu Francijai tiks piegādātas 500 000 devu.

Maskavā uzsāk bezmaksas vakcinēšanu pret Covid-19

Maskavā sestdien sākta bezmaksas vakcinēšana pret Covid-19 ar Krievijā radīto vakcīnu "Sputņik V", kurai sākotnēji aicināti pieteikties veselības aprūpes, izglītības ...

gallery icon
19

Aptauja tika veikta internetā 15 valstīs, aptaujājot vairāk nekā 13 500 pieaugušos, tostarp aptuveni 1000 cilvēku Francijā.