foto: EPA/Scanpix
Japāna līdz janvāra beigām aizliedz ieceļot ārzemniekiem
Pasaulē
2020. gada 26. decembris, 18:52

Japāna līdz janvāra beigām aizliedz ieceļot ārzemniekiem

Jauns.lv / LETA

Bažās par koronavīrusa jaunā paveida izplatīšanos Japāna no pirmdienas līdz janvāra beigām valstī aizliedz ieceļot ārzemniekiem, sestdien vēsta ziņu aģentūra "Kyodo".

Ar jauno vīrusa paveidu, kura izplatība lielā apjomā nule kā konstatēta Lielbritānijā, Japānā inficējušies vismaz septiņi cilvēki.

"Īstenojot piesardzības pasākumus pret koronavīrusa jauno, potenciāli lipīgāko paveidu, Japāna uz laiku aizliedz valstī ieceļot ārvalstu pilsoņiem. Noteikumi stāsies spēkā 28.decembrī un būs spēkā līdz 2021.gada janvāra beigām," vēsta "Kyodo".

Iepriekš tika ziņots, ka Japānā inficēšanās ar vīrusa jauno paveidu apstiprināta pieciem cilvēkiem, kas nule kā atgriezušies no Apvienotās Karalistes.

Viņiem tika noteikts karantīnas režīms, bet varasiestādes cenšas noskaidrot viņu kontaktpersonas.

Eksperti lēš, ka vīrusa jaunais variants ir par 70% lipīgāks nekā sākotnējais.

Sestdien amatpersonas paziņoja, ka inficēšanās ar vīrusa jauno paveidu apstiprināta vēl diviem cilvēkiem.

Inficējies kāds pilots, kas kādu laiku uzturējies Lielbritānijā, un viens viņa ģimenes cilvēks, pavēstīja Veselības ministrija. Abi Tokijā ievietoti slimnīcā.

Ministrija piektdien paziņoja par pirmajiem gadījumiem, kad Japānā konstatēta inficēšanās ar vīrusa britu paveidu.

Piecu sākotnēji apzināto vidū bijis kāds 60 gadus vecs vīrietis, kas sajutis nogurumu. Pārējiem četriem nekādu simptomu nav bijis.

Aizvadīto 24 stundu laikā Japānā apstiprināti vairāk nekā 3870 jauni koronavīrusa gadījumi. Jau ceturto dienu pēc kārtas jauno inficēšanās gadījumu skaits ir rekordaugsts.

Japānai līdz šim izdevies izvairīties no tika plaša Covid-19 uzliesmojuma, kāds pieredzēts ASV un Eiropā.