1dienas
19stundas
29minūtes
54sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Lesbas salā sasniegta kritiskā masa: migrantu savaldīšanai tiek lietoti steki
Grieķijas salās turpina ierasties migranti, galvenokārt no Sīrijas atbēgušie. Cīnoties par vietu uz prāmja, kas dodas uz kontinentālo daļu, viņu savaldīšanai policisti bijuši spiesti lietot stekus. Attēlā: pirmdienas pēcpusdiena Lesbas salā.
Pasaulē

Lesbas salā sasniegta kritiskā masa: migrantu savaldīšanai tiek lietoti steki

Jauns.lv

Grieķijas salās pašlaik ir 30 tūkstoši nelegālo migrantu, otrdien paziņoja ANO bēgļu lietu aģentūra, un no šī skaita 20 tūkstoši ir Lesbas salā. Grieķijas policijai Lesbas salā, lai savaldītu tūkstošiem nelegālo imigrantu, kas centās iekļūt prāmī uz valsts kontinentālo daļu, pirmdien nācās izmantot stekus.

Lesbas salā sasniegta kritiskā masa: migrantu sava...

Kuģī, kurš spēja uzņemt tikai 2500 cilvēku, centās iekļūt apmēram 6000 nelegālo imigrantu, pamatā sīrieši, kas no Turcijas ieradušies Lesbas salā un bijuši spiesti tur palikt vairākas dienas.

Aculiecinieki stāsta, ka policija kārtības nodrošināšanā izmantojusi stekus. Prāmis ar daudziem imigrantiem galu galā otrdien devies uz Pirejas ostu netālu no Atēnām.

Drīzumā salā ieradīsies cits prāmis, kurš spēs uzņemt 1700 pasažieru.

Starptautiskās palīdzības organizācijas jau nedēļām lūgušas uz imigrantu pārpludināto salu nosūtīt vairāk prāmju.

Atēnas beidzot apsolījušas, ka norīkos vēl divus kuģus nelikumīgo ieceļotāju pārvešanai no Lesbas un citām salām pie Turcijas krastiem uz Grieķijas kontinentālo daļu.

Pēc Pirejas ostas sasniegšanas imigranti, domājams, sekos tiem simtiem tūkstošiem ieceļotāju, kas šogad jau devušies uz ziemeļiem, šķērsojot Maķedoniju un Serbiju, lai ielauztos Šengenas zonā caur Ungāriju.

BNS/LETA/Foto: AFP/LETA