foto: Mikhail Metzel/TASS
Krievija no Baidena administrācijas nesagaida neko labu
Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs.
Pasaulē
2020. gada 23. decembris, 12:14

Krievija no Baidena administrācijas nesagaida neko labu

Jauns.lv / LETA

Maskava no jaunievēlētā ASV prezidenta Džo Baidena administrācijas nesagaida neko labu, trešdien paziņoja Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs, vienlaikus apsūdzot Baidena administrācijas cilvēkus rusofobijā.

"Mēs pavisam noteikti negaidām neko labu. Un būtu dīvaini sagaidīt labas lietas cilvēkiem, no kuriem daudzi taisījuši karjeras rusofobijā un apmētājot manu valsti ar dubļiem," intervijā ziņu aģentūrai "Interfax" sacīja diplomāts.

Maskavai jāīsteno ASV "totālas savaldīšanas" pieeja visos virzienos, selektīvi saglabājot dialogu par tematiem, kas ir Krievijas interesēs, norādīja Rjabkovs.

Krievija negrasās iniciēt kontaktus ar Baidena pārejas komandu, nedz piedāvāt vienpusēju piekāpšanos, viņš piebilda.

Ja ASV pret Krieviju turpinās izturēties kā pret stratēģisko sāncensi, tad arī Krievija pret ASV izturēsies līdzīgi, brīdināja diplomāts.

Izsakoties par ASV sankcijām, kas šonedēļ tika noteiktas 45 Krievijas organizācijām to militāro sakaru dēļ, Rjabkovs pieļāva, ka pašreizējā administrācija, šādi rīkojoties, mēģina "skaļi aizcirst durvis".

"Mēs esam ceļā no slikta uz vēl sliktāku. Tas bijis tipiski pēdējiem četriem gadiem, un līdz šim nav nekādu pazīmju, ka šī tendence būtu sevi izsmēlusi," prognozēja diplomāts.