foto: REUTERS/SCANPIX
Aizvadītās nedēļas svarīgākie notikumi pasaulē
Eruptions from Mount Etna light up the sky during the night in Catania, Italy, December 14, 2020. Picture taken December 14, 2020. REUTERS/Antonio Parrinello
Pasaulē
2020. gada 21. decembris, 11:10

Aizvadītās nedēļas svarīgākie notikumi pasaulē

Jauns.lv

Dabas stihijas, pārsteigumi sportā, Putina smīns un citi notikumi, kas pievērsa pasaules uzmanību aizvadītajā nedēļā.

Meteorologi Latvijai tuvākajā laikā kārtīgu un noturīgu sniega segu neprognozē, bet tikmēr ASV Masačūsetsas štata galvaspilsētā Bostonā, tāpat arī Ņujorkā uzsnigušas rekordlielas kupenas. Apgrūtināta satiksme, putenis un jautri nobraucieni no kalniņiem.

Diametrāli pretējas dabas stihijas citviet pasaulē. Atkal atmodies Eiropas aktīvākais vulkāns - Etna, kas atrodas gleznainajā Katānijas pilsētā Sicīlijas salā Itālijā.

Šogad Vatikāns visus pārsteidza ar vēl kaut ko nebijušu, ko daudzi uzskata par zaimojošu, dēmonisku un pagānisku “mākslas darbu”. Jēzus pasaulē nāk it kā citplanētiešu un “Zvaigžņu karu” personāžu ielenkumā.

Par Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) gada labāko futbolistu ceturtdien tika atzīts Polijas izlases līderis Roberts Levandovskis. Minhenes "Bayern" uzbrucējs un Polijas izlases līderis aizvadītajā sezonā visos turnīros savas komandas labā guva 55 vārtus.

Krievijas opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju, kas augustā Sibīrijā tika saindēts ar ķīmisko ieroci "Novičok", bet pēc tam ārstējās Berlīnē, atbalsta ārvalstu specdienesti, sacīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.