foto: AP/Scanpix
Arī Lietuva un Igaunija līdz gadumijai ierobežo pasažieru avioreisus no Lielbritānijas
Viļņas lidosta
Pasaulē
2020. gada 20. decembris, 22:45

Arī Lietuva un Igaunija līdz gadumijai ierobežo pasažieru avioreisus no Lielbritānijas

Jauns.lv / LETA

Lietuva un Igaunija svētdien nolēmušas līdz gadumijai apturēt pasažieru avioreisus no Lielbritānijas, kur strauji izplatās jauns, lipīgāks koronavīrusa paveids, turklāt Igaunija paziņojusi par aviosatiksmes apturēšanu abos virzienos, bet Lietuva pagaidām lidojumus virzienā uz Apvienoto Karalisti neierobežo.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka Latvijas valdība šovakar aizliedza pasažieru pārvadājumus uz Lielbritāniju no pirmdienas, 21.decembra līdz 1.janvārim, tādējādi cenšoties pasargāt sabiedrību no jaunatklātā vīrusa paveida izplatības Latvijā.

Kā ziņots, šā vīrusa paveida izplatīšanās Lielbritānijā, kur jau nācies ieviest stingru karantīnas režīmu Londonā un daļā valsts, raisījusi bažas arī citviet pasaulē, un ierobežojumus satiksmē ar Apvienoto Karalisti jau noteikušas Nīderlande, Beļģija, Vācija, Austrija, Itālija, Īrija, Francija, Zviedrija un Kuveita.

Cilvēki Londonas ielās pirms 4. pakāpes karantīnas izsludināšanas

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons sestdien paziņojis, ka Londonā un daļā Dienvidanglijas un Austrumanglijas tiek ieviests jauns karantīnas režīms, pieaugot bažām ...

gallery icon
60

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons sestdien pavēstīja, ka miljoniem britu nāksies mainīt savus plānus un Ziemassvētkos palikt mājās, jo jaunais vīrusa paveids izplatās daudz straujāk nekā līdz šim zināmie - tiek uzskatīts, ka tas varētu būt par 70% lipīgāks, tomēr nav datu, kas liecinātu, ka jaunā vīrusa variācija, kas nosaukta par "VUI 202012/01", būtu letālāka vai mazāk jutīga pret izstrādātajām vakcīnām.

Veselības ministrs Mets Henkoks svētdien atzina, ka jaunatklātā vīrusa paveida izplatību pašlaik neizdodas kontrolēt un tās iegrožošanai noteiktais stingrākais karantīnas režīms var palikt spēkā vēl mēnešiem ilgi.