foto: AP/Scanpix
Londonā un vairākās citās Anglijas vietās, baidoties no jauna koronavīrusa varianta izplatības, izsludina 4. pakāpes karantīnu
Taksists Londonas ielās.
Pasaulē
2020. gada 19. decembris, 20:52

Londonā un vairākās citās Anglijas vietās, baidoties no jauna koronavīrusa varianta izplatības, izsludina 4. pakāpes karantīnu

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons sestdien paziņojis, ka Londonā un daļā Dienvidanglijas un Austrumanglijas tiek ieviests jauns karantīnas režīms, pieaugot bažām par jauna koronavīrusa varianta izplatību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jaunais koronavīrusa paveids strauji izplatās, un tiek uzskatīts, ka tas varētu būt pat 70% lipīgāks, atsaucoties uz Džonsona teikto, vēsta aģentūra PA.

Tomēr nav datu, kas liecinātu, ka jaunā vīrusa variācija, kas nosaukta par "VUI 202012/01", būtu letālāka vai ka tā būtu mazāk jūtīga pret izstrādātajām vakcīnām.

Cilvēki Londonas ielās pirms 4. pakāpes karantīnas izsludināšanas

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons sestdien paziņojis, ka Londonā un daļā Dienvidanglijas un Austrumanglijas tiek ieviests jauns karantīnas režīms, pieaugot bažām ...

gallery icon
60

"Kad vīruss maina savu uzbrukuma metodi, mums jāmaina savas aizsardzības metode," preses konferencē uzsvēris Džonsons.

Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem, kas stājas spēkā svētdien, pilsoņi savas mājas drīkstēs pamest tikai svarīgu iemeslu dēļ, veikali, kas netirgo pirmās nepieciešamības preces, tiks slēgti un iepriekš paredzētie pulcēšanās ierobežojumu atvieglojumi Ziemsvētku laikā tiks atcelti.

PA norāda, ka jaunie noteikumi attieksies aptuveni uz trešdaļu Anglijas iedzīvotāju. Ceturtās pakāpes karantīnas zonas iedzīvotājiem aizliegts atstāt šo teritoriju, bet pārējiem britiem ieteikts to neapmeklēt.

Zīmīgi, ka šodien Londonā notika arī protesta akcija pret Covid-19 ierobežojumiem, kurā piedalījās arī vairāki vīrusa esamības noliedzēji.