foto: AP/Scanpix
Vietējās puišu grupas BTS sensacionālie panākumi Dienvidkorejai liek grozīt likumu
BTS
Pasaulē
2020. gada 3. decembris, 06:52

Vietējās puišu grupas BTS sensacionālie panākumi Dienvidkorejai liek grozīt likumu

Jauns.lv

Korejiešu popmūzikas jeb K-pop fani var atviegloti uzelpot - Dienvidkorejas puišu mūzikas grupa BTS, kas tiek uzskatīta par pasaulē atpazīstamāko un panākumiem bagātāko K-pop grupu, vismaz tuvāko pāris gadu laikā neizjuks valstī valdošo likumu dēļ.

Fani bija noraizējušies, ka grupu varētu sašķelt un tās panākumus "norakt" Dienvidkorejas obligātais militārais dienests. Gandrīz visiem darbspējīgajiem vīriešiem valstī līdz 28 gadu vecumam ir pienākums dienēt armijā vismaz 18 mēnešus. Izņēmumi tiek attiecināti tikai pret augstākās klases māksliniekiem, sportistiem un mūziķiem, piemēram, tiem, kuri uzvarējuši dažādos klasiskās mūzikas konkursos, bet ne K-pop pārstāvjiem.

Otrdien Dienvidkorejas parlaments pieņēma likumprojektu, kas ļaus militāro dienestu izlaist arī popzvaigznēm, tostarp visiem grupas BTS septiņiem dalībniekiem.

Pārskatītais likums tagad pieļauj izņēmumus tiem, kas "izceļas ar populāro kultūru un mākslu", teikts Nacionālās asamblejas paziņojumā.

Vecākajam BTS dalībniekam Džinam šī gada 4.decembrī apritēs 28 gadi. Ja likums netiktu pieņemts, viņam līdz šī gada beigām būtu jāpiesakās obligātajā militārajā dienestā.

Likuma pārskatīšana notikusi neilgi pēc tam, kad BTS singls "Dynamite", kas tika izlaists augustā, ierindojās ASV Billboard Hot 100 topa pirmajā vietā. Tādējādi BTS kļuvusi par pirmo Dienvidkorejas popmūzikas grupu, kas debitējusi topa 1.vietā. Pagājušajā mēnesī grupa tika nominēta prestižajai "Grammy" balvai.