foto: AFP/Scanpix
Baltajā namā līdz ar Baidenu atgriezīsies suņi
Džila un Džo Baideni.
Pasaulē
2020. gada 21. novembris, 07:33

Baltajā namā līdz ar Baidenu atgriezīsies suņi

Jauns.lv

Līdz ar Džo Baidenu Baltajā namā atgriezīsies mājdzīvnieki. Šo ASV prezidentu tradīciju pirmo reizi gadsimta laikā lauza Donalds Tramps.

Džo Baidens ar sievu Džilu Baidenu

gallery icon
38

Baidens janvārī ievāksies Baltajā namā ar diviem vācu aitu suņiem Čempi un Meidžoru, kuriem tviterī atvērtajā lapā ir jau desmitiem tūkstošu sekotāju.

Čempis ienāca Baidenu ģimenē 2008. gadā, ka viņš Baraka Obamas laikā bija viceprezidents. Baidena sieva Džila toreiz apsolīja viņam pēc vēlēšanām uzdāvināt suni.

Amerikāņi svin Baidena uzvaru

gallery icon
20

Mīlulim vārds izvēlēts ar īpašu jēgu – Baidena tēvs ir teicis: “Ik reizi, čempi [proti, čempion], kad tevi notriec no kājām, celies augšā!” Meidžors ir paņemts no suņu patversmes 2018. gadā.

ASV prezidentiem bijuši arī neparastāki mīluļi. Piemēram, Kelvina Kūlidža laikā (1923–1929) bija pat vesela zvērnīca – jenots Rebeka, pundurnīlzirgs Billijs, Ziemeļamerikā dzīvojošs rūsganais lūsis Smokijs, ēzelis Ebenēzers, dažādi putni, tostarp Lieldienās uzdāvinātas 13 Pekinas pīles, kas tomēr neiedzīvojās vannasistabā, tāpēc devās uz zoodārzu. Un tas vēl nebija viss.